Jaadi volgt Antwerp nog steeds: “Het is zo’n mooie club”

0
Reda Jaadi Royal Antwerp FC
Bron: rafc.be

Reda Jaadi verliet Royal Antwerp FC deze winter voor het Roemeense Dinamo Boekarest. In Roemenië heeft hij het naar zijn zin, al volgt hij zijn ex-club nog steeds van nabij.

Registreer je op betFIRST en krijg 200 euro cadeau om te wedden op play-off 1!

Na 13 jaar in Tweede Klasse/Eerste Klasse B was het Reda Jaadi die op 6 augustus 2017 de eerste goal voor Antwerp terug op het hoogste niveau maakte. Het leverde direct drie punten op want RAFC won toen met 0-1 tegen KAA Gent.

“Mijn goal in Gent blijft voor eeuwig een mooi souvenir. Een beetje historisch ook, de allereerste goal in eerste klasse na een lange afwezigheid én meteen ook goed voor de eerste overwinning. Magnifiek. Ik denk er soms nog aan terug.”

Dinamo Boekarest

Aan de vooravond van een nieuw belangrijk duel tegen de Buffalo’s zocht Het Laatste Nieuws de Belg op. Sinds deze winter speelt Jaadi in de Roemeense Liga I voor Dinamo Boekarest.

“Het gaat prima hier. Jammer genoeg hebben we de play-offs net niet gehaald. De achterstand was te groot. We wisten dat gat niet meer te dichten, maar van onze laatste negen wedstrijden wonnen we er wel zes. In Roemenië is play-off 2 enkel voor het behoud. We staan daarin bovenaan en hoeven niet echt te vrezen voor degradatie. De laatste duels had ik wat hinder en speelde ik niet zoveel, maar ik hoop snel mijn plek in de basis terug te krijgen”, legt hij uit.

Tips van Bölöni

Jaadi voelt zich ondertussen al goed thuis in Boekarest en dat heeft meerdere redenen. “Mijn jongere broer Nabil Jaadi verbrak zijn contract bij Udinese en kwam ook naar Boekarest. Hij speelde pas zijn tweede match, maar het is fijn om samen met hem in de ploeg te staan. Dat hadden we nooit durven dromen”. Ook Mamoutou N’Diaye (ex-Antwerp) speelt bij de club.

“Het is hier trouwens fijn toeven. We hadden niet verwacht dat Boekarest zo’n moderne stad zou zijn”, zegt Jaadi in Het Laatste Nieuws. Om zijn integratie te vergemakkelijken kreeg hij tips van zijn voormalige trainer. “Bölöni belde me eens op om me wat dingen uit te leggen over het leven in Roemenië. Dat heeft me wel geholpen om me aan te passen.”

Krijg 200 euro cadeau en wed op wedstrijden van Antwerp!

“Ik hoor de jongens nog”

Maar Jaadi is ook Antwerp niet vergeten en heeft nog contact met enkele voormalige ploegmaats. “Ik heb de matchen van play-off 1 zeker in de gaten gehouden. Zes op negen, dat is mooi. Ik heb er nog over zitten sturen met Mbokani, Van Damme, Arslanagic … Ik hoor die jongens zeker nog”, zegt hij.

“Ik hoop de Antwerp een Europees ticket kan bemachtigen. Na het seizoen dat ze doormaken, verdienen ze er echt wel iets aan over te houden. De spelers én de trainer hebben goed werk geleverd. Antwerp is zo’n mooie club”, besluit hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in