Internationals Antwerp sluiten weer aan, Yatabaré traint nog apart

0
Zout Bolat Yatabaré Teunckens Nazaryna
RAFC

De spelerskern van Royal Antwerp FC is bijna weer voltallig op training. Laszlo Bölöni zag de voorbije dagen zijn internationals terugkeren. Alleen Sambou Yatabaré traint nog apart door blessureleed.

Tijdens de interlandbreak moest Antwerp FC, net als veel clubs, enkele spelers missen. Gelukkig voor Laszlo Bölöni bleef het aantal afwezigen al bij al beperkt.

Daniel Opare en William Owusu bleven deze keer op de Bosuil. De nationale ploeg van Ghana was namelijk vrij omdat de dubbele confrontatie met Sierra Leone niet doorging. De Sierra Leone Football Association (SLFA) is namelijk geschorst door de FIFA door inmenging van de regering.

Congo zonder Bolingi en Mbokani

Congo deed het in de kwalificaties voor de Africa Cup zonder Jonathan Bolingi en Dieumerci Mbokani. Die eerste werd verrassend niet opgeroepen en die laatste weigert tot nader order te spelen voor zijn land. Congo behaalde tegen Zimbabwe maar één op zes en moet nog vol aan de bak volgende maand. Dan volstaat winst in de derby tegen Congo-Brazzaville op 16 november voor de kwalificatie.

Ook Mali moest het stellen zonder zijn Antwerp-speler. Sambou Yatabaré was wel opgeroepen, maar blesseerde zich voor de wedstrijd tegen Eupen. De middenvelder traint overigens nog altijd niet mee met de groep.

Zout met Madagascar naar Africa Cup

De enige speler van RAFC die wel naar Afrika trok voor de kwalificaties voor de Africa Cup of Nations was Zotsara Randriambololona. Zout, zoals de jonge middenvelder genoemd wordt, zit dit seizoen bij Antwerp in de B-kern.

Bij Madagascar maakt hij wel nog altijd deel uit van nationale selectie. Het nummer 106 van de wereld won twee keer met het kleinste verschil (0-1 en 1-0) van Equatoriaal-Guinea. Daardoor plaats Madagascar zich voor het eerst ooit voor een groot tornooi. Zout viel in tijdens de eerste wedstrijd.

Teunckens met België naar EK U21 …

Ook Jens Teunckens mocht vieren tijdens de interlandbreak. Met de Belgische U21 ging hij met 0-3 gaan winnen in Zweden. Daardoor plaats België zich voor het eerst sinds 2007 nog eens voor het Europees kampioenschap U21.

Teunckens zelf zat, net als heel de campagne, op de bank. Het weerhield hem er echter niet van om mee te vieren, zoals je kan zien op de video op Twitter.

… Nazaryna niet met Oekraïne

Minder succes kende Yehor Nazaryna. De 21-jarige middenvelder van Antwerp maakte met de U21 van Oekraïne ook nog kans op het EK U21. Tegen Schotland wonnen ze met 3-1, maar tegen Nederland werd met 3-0 verloren.

Daardoor zakt Oekraïne terug naar de derde plaats en is het uitgeschakeld. Ook winst had achteraf gezien niet volstaan want enkel de beste tweedes spelen barrage voor de laatste twee tickets voor het EK U21. Nazaryna bleef overigens twee keer 90 minuten op de bank.

Bolat en Turkije in Nations League

Ook Sinan Bolat mocht niet vieren met Turkije. In de vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen Bosnië-Herzegovia (0-0) hield hij zijn netten nog proper, maar in Rusland kende hij minder succes. Rusland won met 2-0 en is zeker van groepswinst in groep 2 in League B van de Nations League.

Daardoor zal Turkije zich via de gewone de kwalificaties moeten proberen plaatsen voor het EK in 2020. De loting daarvoor vindt plaats op 2 december. Op 17 november speelt Turkije thuis tegen Zweden om zich te handhaven in League B van de Nations League en een makkelijke loting te krijgen voor de EK-kwalificatie die begint maart volgend jaar begint.

Antwerp – Lokeren op zaterdag 20 oktober

Al bij al goed nieuws dus voor Laslzo Bölöni die zijn spelers zonder kleerscheuren ziet terugkeren. Met Yatabaré is er dus nog maar één geblesseerde in de A-kern en voor hem lijkt een terugkeer dichtbij.

De trainer van Antwerp FC kan zijn laatste twee trainingsdagen voor de wedstrijd thuis tegen Lokeren met een complete groep aanvatten. Op zaterdag 20 oktober om 20 uur speelt ‘The Great Old’ namelijk in de Bosuil tegen de derde laatste in de stand. Antwerp FC staat nog altijd knap vierde in de stand van Jupiler Pro League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in