Het nieuwe Bosuilstadion komt eraan!

0
Bosuilstadion Royal Antwerp FC Tribune 2
Antwerp

Het bleef lang stil rond de bouwplannen van het Bosuilstadion. Maar gisteren was het eindelijk zover. Antwerp kwam naar buiten met een persbericht dat velen gelukkig stemt.

Bouwplannen Bosuilstadion

Eind september 2018 stelde Paul Gheysens, Luciano D’Onofrio en Antwerps burgemeester Bart De Wever de plannen voor om een volledig vernieuwd Bosuilstadion neer te poten. De bedoeling was om te beginnen met tribune 4 (de visbokaal). In het tussenseizoen zou dan tribune 2 en tribune 3 onder handen worden genomen. Maar dit is natuurlijk buiten de complexe Belgische wetgeving gerekend. Bouwvergunningen, milieurapporten, archeologisch onderzoek, mobiliteitsrapporten,… Dit neemt lange tijd in beslag.

Maar gisteren keurde het College van Burgemeester en Schepenen de sloopvergunning goed. Zo kan Antwerp beginnen met de afbraak van de vroegere businessseats en alle noodzakelijke bouwvergunningen zijn ingediend.

Persbericht Antwerp

Met het oog op de verdere uitbouw van de Bosuil-site en de structurele vooruitgang van de club werd recent de bouwvergunning ingediend voor de realisatie van Tribune 4. Met een uitbreiding van de capaciteit zet Antwerp haar ambities verder kracht bij om op lange termijn een sterk verhaal neer te zetten. Na het recente nieuws dat Antwerp volgend seizoen in een uitverkochte Bosuil zal spelen, doet de club er op deze manier alles aan om te kunnen voldoen aan de grote vraag bij haar supporters.

Door de bouw van de nieuwe tribune, zal het stadion beschikken over voldoende capaciteit om Europees voetbal te spelen vanaf seizoen 20-21. Zo zal de tribune één grote sfeertribune worden, waarin nauw overleg zal gepleegd worden met de sfeergroepen en supportersclubs. De tribune zal ook het RAFC trainingscentrum huisvesten voor de jeugd, beloften en A-kern spelers, zodat zij over uiterst moderne technologieën beschikken om zich maximaal te focussen op het voetbal. Hierin worden onder meer kleedkamers, doucheruimtes, ontspanningsruimtes en revalidatieruimtes voorzien. RAFC bouwt hiermee letterlijk verder aan de toekomst van de jeugd. In het verlengde van de Europese trends worden hier ook hospitality ruimtes ondergebracht. Verder zullen de kantoren van de club in dit gebouw ondergebracht worden, zodat alle entiteiten gecentraliseerd worden.

Bosuil Bosuilstadion Tribune
Antwerp

Het verder dichtbouwen van het stadion komt ook de geweldige sfeer en beleving ten goede, zodat het geluid nog meer in het stadion blijft hangen. Naast de grote vooruitgang met de nieuwe hoofdtribune, wordt op deze manier verder geïnvesteerd om van de Bosuil een sfeervolle en duurzame thuishaven te maken van de Reds.

Daarnaast heeft het schepencollege van de Stad Antwerpen vanmiddag de vergunning goedgekeurd voor de sloop van Tribune 4. Dit betekent dat op korte termijn de afbraakwerken starten. Het is nu wachten op een finale bouwvergunning alvorens de werken van start kunnen gaan.

Abonnements- en ticketverkoop

Het Bosuilstadion is momenteel volledig uitverkocht met meer dan 13.000 abonnee houders. Momenteel is het niet meer mogelijk om losse tickets aan te kopen voor wedstrijden. Dit fnuikt Antwerp in zijn groei en zorgt ervoor dat er vele fans en sympathisanten in de kou blijven staan. Met de bouw van de nieuwe tribune kan eindelijk de capaciteit naar omhoog. Want laten we nu eerlijk zijn.

Waar vertoef je nu liever dan in de enige echte ‘Hel van Deurne Noord’!!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in