“Haroun is meest onderschatte speler in België”

0
Faris Haroun RAFC Antwerp
Bron: YouTube RAFC

Royal Antwerp FC moest het zondag tegen KAA Gent stellen zonder de geschorste Faris Haroun en die werd duidelijk gemist door de ‘Great Old‘. Dat viel ook Peter Goris en Patrick Goots, respectievelijk chef sport en columnist van Gazet van Antwerpen, op.

“Toen Faris Haroun in december 2016 weggeplukt werd bij reeksgenoot Cercle Brugge uit 1B, bleek hij een van dé ontbrekende schakels te zijn die Antwerp FC nodig had. Een fysieke bom, supergemotiveerd om te bewijzen dat hij nog steeds kon voetballen”, schrijft Peter Goris, chef sport, in Gazet van Antwerpen.

‘Haroun, Haroun, we worden kampioen’

“De supporters zonder al snel ‘Haroun, Haroun, we worden kampioen‘ en dat bleek ook de waarheid in Eerste Klasse B”, gaat zijn lofzang voort. “Wie kan de supporters ongelijk geven dat ze ook vandaag nog steeds de man bezingen die met zijn overgave en voetbalintelligentie de ruggengraat van de armada van Laszlo Bölöni is geworden?”

Bölöni mag dan al een brede kern hebben, zondag tegen Gent bleek nog maar eens dat Faris Haroun, geschorst na zijn vijfde gele kaart, gemist werd. “Het duo Omar Govea – Daniel Opare deed meer dan z’n best, maar zonder hun aanvoerder, sterkhouder én medetopschutter kreeg Antwerp moeilijk grip op het middenveld. Meer zelfs, we durven geloven dat pakweg Giorgi Chakvetadze of Vadis Odjidja minder bepalend voor Gent zouden geweest zijn mét kilometervreter Haroun op hun hielen”, concludeert chef sport van GvA Peter Goris.

“Systeem-Bölöni te afhankelijk van Haroun”

Ook columnist en ex-speler Patrick Goots volgt die mening. “Govea en Opare waren misschien niet slecht, maar ze hebben toch niet dezelfde kwaliteiten als Faris Haroun. Ik vind hem momenteel de meest onderschatte speler in de Belgische eerste klasse”, zegt hij.

“Hij is dé man die voor de hele ploeg de vonken al uit het vuur haalt nog voor ze kunnen beginnen branden. Hij is ook zo sterk in het slim positie kiezen op moeilijke momenten. Eigenlijk is hij voor Antwerp een probleem want het systeem van Bölöni is enorm afhankelijk van hem”, besluit Goots.

Haroun moedigde voor de wedstrijd tegen Gent zijn ploeg Antwerp aan:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in