Ook de grasmat van de Bosuil staat op derde plaats

1
Antwerp Bosuil grasmat Greenkeepers Award

Het professionalisme bij Royal Antwerp FC zet zich op alle vlakken door. Dat zie je niet alleen aan de nieuwe tribune(s), het mooie voetbal en de derde plaats in het klassement. Ook het veld op de Bosuil krijgt dit jaar opvallend vaak complimenten.

De Pro League besloot vorig jaar een nieuw klassement in te voeren. Naast de topschutter (Gouden Stier), assistkoning (Pro Assist Century 21) en doelman die het vaakst de nul weet te houden (Clean Sheet), wordt ook het beste veld beloond.

Owusu, Bolat en de grasmat in de Bosuil

Antwerp FC doet dit jaar in alle klassementen bovenaan mee. Sluipschutter William Owusu is ondertussen derde in het topschuttersklassement en bij de doelmannen staat Sinan Bolat nog altijd op kop met vier clean sheets.

Maar ook het veld van Antwerp scoort goed. Na iedere wedstrijd in 1A en 1B krijgt de kwaliteit van het veld waarop de match gespeeld is vier keer een cijfer op 15. De trainer en de aanvoerder van de bezoekende ploegen geven punten, net als een afgevaardigde van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de televisieproductie.

Lokeren wint eerste Greenkeepers Award, Antwerp elfde

Per thuismatch kan een ploeg dus maximum 60 punten verdienen. De ploeg die aan het einde van het seizoen het hoogste gemiddelde heeft, winst de Greenkeepers Award.

Vorig seizoen ging de prijs naar Sporting Lokeren met een gemiddelde score van 42,6 op 45 (de televisieproductie mocht toen nog geen punten geven). De grasmat op de Bosuil moest tevreden zijn met een elfde plaats (38,87/45).

Grasmat op Bosuil scoort 59,5 op 60

Dit seizoen scoort de grasmat aan Deurne-Noord heel wat beter. Antwerp speelde al vier thuiswedstrijden en kreeg daarbij al drie keer een indrukwekkende 60 op 60. De grasmat kreeg zowel na de wedstrijd tegen Club Brugge, Cercle Brugge als tegen Zulte Waregem de hoogste mogelijke score. Na de laatste thuiswedstrijd kreeg het veld zelfs in Extra Time complimenten.

Alleen op de tweede speeldag pakte de kapitein van KV Kortrijk twee puntjes af van RAFC. Na vier thuiswedstrijden pronkt de Bosuil dus met een indrukwekkend gemiddelde van 59,5 op 60.

Daarmee staan ze opvallend genoeg toch maar op een derde plaats. Lokeren heeft na drie thuiswedstrijden namelijk nog altijd 60 op 60. Eupen staat op de tweede plaats met de gemiddelde score van 59,7 op 60. Vorig jaar verloren ze aan de oostkantons in de winter wel veel punten.

Vorig jaar legde Antwerp FC de basis voor de goede score voor zijn grasmat

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in