Govea: revelatie in play-off 1 bij Antwerp

0
Omar Govea Royal Antwerp FC close

Royal Antwerp FC krijgt eindelijk de echte Omar Govea te zien. De 23-jarige Mexicaan had het in het begin van het seizoen moeilijk, maar grijpt in play-off 1 volop zijn kans. “

Voorspel de wedstrijden van Antwerp en win!

Omar Govea is een atypische speler onder trainer Laszlo Bölöni. Centraal op het middenveld vormt hij tegenwoordig een vast duo met Faris Haroun. De jonge Mexicaan is een heel ander type dan werkpaard Haroun en toont vaak zijn technische bagage. Volgens Govea is hij echter zeker niet de enige technische speler in de kern van Antwerp.

“De ploeg drijft niet uitsluitend op fysiek. Kijk maar naar al die technische spelers die we hebben. Men vergist zich als men zegt dat er bij Antwerp alleen voetballers zitten die hard kunnen spelen, die vooral het spel afbreken. We hebben een goeie mix, een team dat compleet is”, reageert Govea in Sport/Voetbalmagazine op de kritiek die The Great Old al een heel seizoen te horen krijgt.

“Bölöni wil smeerlapjes

Toch was het ook voor hem aanpassen tijdens de eerste maanden. “In feite is dat fysieke niet echt mijn stijl, ik ben eerder technisch ingesteld, maar ik heb me aangepast”, zegt Govea.

“Ik zou het zo stellen: sinds het begin van dit seizoen heb ik iets nieuws geleerd. Agressiviteit was niet mijn sterkste kant, maar ik ben daar beter in geworden. Ik heb vooruitgang geboekt op een domein waar ik nog zwaktes had. De coach wil smeerlapjes, dat ben ik nog niet maar ik begin in de buurt te komen.”

Omar Govea Royal Antwerp FC voorstelling
Omar Govea (Bron: YouTube RAFC)

Rode kaart bij debuut

Die agressiviteit had hij zich in het begin van het seizoen zelfs iets te eigen gemaakt. Govea debuteerde thuis tegen Cercle Brugge, maar mocht toen al na een kwartier gaan douchen met een rode kaart.

“Al die maanden later begrijp ik nog altijd niet wat ik toen gedaan heb. Ik heb er geen woorden voor. Het was mijn debuut, ik wilde me tonen. Te veel. Ik was veel te fel. Ik ben daar totaal de mist in gegaan. Ik weet nu dat het een fout is die ik nooit meer zal maken. Uit die ene fase heb ik heel veel geleerd”, blikt de middenvelder terug.

Voorspel de wedstrijden van Antwerp en win!

“Blijven inzetten”

Na die rampzalige start bij zijn nieuwe ploeg verdween Govea op het achterplan door een aanslepende blessures. In die periode begon RAFC steeds beter te spelen.

“Ik was blij dat Antwerp won, maar zelf speelde ik niet en daar was ik wel erg teleurgesteld door. Die strijd heb ik in mijn hoofd moeten winnen. Ik sta mentaal sterk en daardoor heb ik het niet laten hangen, ook al stond ik nooit meer op het veld. Ik ben me blijven inzetten. De coach heeft dat gezien”, merkt Govea op.

Niet meer uit basis

Laszlo Bölöni beloonde hem voor zijn inzet met twee basisplaatsen tijdens de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie. Antwerp verloor dan wel van KV Kortrijk en Sporting Charleroi, Govea was op het middenveld een van de lichtpuntjes.

In de eerste wedstrijd van play-off 1 in tegen Standard moest de Mexicaan nog toekijken vanop de bank. Enkele dagen later thuis tegen leider KRC Genk stond Omar Govea wel in de basis. En daar gaat hij voorlopig niet meer uit. Al zes topwedstrijden op een rij speelt Govea de volle 90 minuten. Hij pakte met Antwerp 13 op 18 en werd twee keer verkozen tot ‘Man van de Match’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in