Govea scoorde nog niet: “Misschien wel tegen Club Brugge”

0
Omar Govea Royal Antwerp FC

Omar Govea bereidde de 1-2 op AA Gent knap voor. Een dito passje over de verdediging en Refaelov bedankte met het doelpunt. De Mexicaan heeft punten gescoord, maar de vraag is of hij daarmee zijn club heeft overtuigd. De middenvelder wordt momenteel gehuurd.

Verdien NU zelf aan de goede resultaten van Antwerp!

Vorig jaar was Omar Govea bij Moeskroen één van de uitblinkers, maar bij Antwerp kwam dat er nog niet uit. “Bij Moeskroen stond ik op de 8”, wist hij te vertellen in Gazet Van Antwerpen. “Daardoor had ik meer vrijheid om mee te gaan naar voren. Hier vraagt de coach me om te verdedigen, dus dan doe ik dat. (lacht). In Portugal stond ik ook al op de zes, maar kwam ik vaker aan de bal.”

Omar Govea na de zege van Antwerp tegen Racing Genk.

“Liever assist dan goal”

Vanuit die rol op het middenveld zorgde Govea met een knappe pass toch voor het verschil tegen AA Gent. “Ik hou meer van assists dan van doelpunten”, zegt de 23-jarige Mexicaan. “Misschien spaar ik mijn doelpunt wel voor de match tegen Club Brugge (grijns). Ik probeer volop mijn kans te grijpen.”

En die kans lijkt Govea duidelijk te grijpen. De fans van Royal Antwerp FC riepen hem na de wedstrijd tegen Gent uit tot ‘man van de match’.

Definitief overnemen?

Govea heeft nog zes wedstrijden om zijn stijgende vormcurve aan te houden. De middenvelder wordt dit seizoen namelijk gehuurd. Na de Play-offs moet de Great Old de knoop doorhakken: hem definitief overnemen van FC Porto of niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in