Goots over mogelijke vertrekkers: “Zou toch nog proberen”

0
Patrick Goots Antwerp analist Sporza
Patrick Goots (Bron: Sporza)

Antwerp pakte via de barragewedstrijden dat laatste Europese ticket na een zege tegen Charleroi. Voor sommigen lijkt het een einde van een avontuur bij The Great Old. Toch wil Patrick Goots de drie personen (Bolat, Mbokani en Bölöni) die nadrukkelijk op vertrekken staan, graag houden. Bovendien ziet hij ook één prioriteit. “Hem zou ik sowieso houden”, aldus de voormalige spits.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Patrick Goots zag Antwerp een dubbele achterstand ophalen tegen Charleroi. “Zoiets kan toch alleen maar hier. Eerst die ontvangst van de spelersbus, dan die dramatische start. Bij 0-2 dacht ik echt dat de boeken toe mochten, dat het voorbij was”, klinkt het nog in Gazet Van Antwerpen. “Maar dan kantelt die match. Die rode kaart was licht, maar ze heeft de rest van de match bepaald. Met een schitterend einde”, zegt de analist nog.

“Mbokani beter dan ik en Pivaljevic samen”

Daarna gooide hij drie tot vier transferdossiers op tafel. “Ik stond ooit met Darko Pivaljevic in de spits, maar wij tweeën waren samen nog minder goed dan Dieumerci Mbokani op zijn eentje. Ik zou een serieuze poging doen om hem hier te houden. Dat moet prioriteit nummer één zijn. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij volgend seizoen hier nog op het veld staat.”

Bolat, Van Damme en Govea

“Maar er zijn nog prioriteiten”, vertelt Goots nog. “Sinan Bolat bijvoorbeeld. Hij is een keeper die het verschil maakt, die punten pakt en zeges pakt. Hij als sluitstuk, met daarvoor Dino Arslanagic en Jelle Van Damme. Dat moet de defensieve basis worden waar je op verder moet bouwen”. Die laatste heeft nog geen contract voor volgend seizoen en kan rekenen op interesse van enkele andere clubs.

“Daarnaast moet je Omar Govea ook definitief overnemen”, zegt de analist over huurling van FC Porto. “Met hem in de ploeg is Antwerp anders en beter beginnen spelen.”

“Bölöni? Houden!”

Maar de architect, Laszlo Bölöni, twijfelt over zijn toekomst. “Ik ben pro Bölöni”, oordeelt Goots. “Voor wat hij gepresteerd heeft. Dat kon enkel omdat hij als geen ander de waarde van een elftal perfect kan inschatten. Bovendien liet hij in Play Off I zien dat hij ook kan kiezen voor mooi en offensief voetbal. Mijn advies? Houden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in