Antwerp kampioen? “Mijn hart zegt ‘ja’, maar verstand zegt wat anders

0
Patrick Goots Antwerp analist Sporza
Patrick Goots (Bron: Sporza)

Patrick Goots was begin deze eeuw een gevreesde spits van Antwerp. De voormalige aanvaller, die onlangs zijn 53e verjaardag vierde, ziet The Great Old niet als een titelkandidaat. “Genk en Club Brugge hebben toch meer ervaring en kwaliteit in huis”, zegt Goots in Gazet Van Antwerpen.

Verdien NU zelf aan de goede resultaten van Antwerp!

Tegenwoordig is de voormalige aanvaller een analist. “Of ze kampioen worden? Mijn hart zegt ‘ja’, omdat het waanzinnig zou zijn en omdat nu eenmaal alles mogelijk is in voetbal. Mijn ogen en verstand zeggen toch dat de titel een brug te ver is. De derde plaats of héél misschien de tweede, maar geen kampioen.”

“Derde zou al fantastisch zijn”

“Brugge en Genk hebben toch veel meer kwaliteit en ervaring in huis. Laat Antwerp dus maar focussen op de derde plaats, dat zou al fantastisch zijn. De volgende twee matchen zijn daarin cruciaal. Valt het tegen, dan zal het de vierde plaats worden”, zegt Goots in zijn wekelijkse column.

“Ik verwacht veel van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge, want na het verlies op Genk moet Club nu wel komen winnen in Antwerpen om Genk niet weg te laten lopen of om terug aansluiting met hen te krijgen als Genk punten laat liggen op Standard. Dat kan ook in het voordeel spelen van Antwerp.”

Haroun, Refaelov, Bolat en Mbokani

Toch stelt de voormalige aanvaller één probleem: “De schorsing van Faris Haroun. Want de vier sterkhouders, met ook nog Lior Refaelov, Sinan Bolat en Dieumerci Mbokani, zijn in mijn ogen niet eenvoudig te vervangen.” Afspraak op Paasmaandag om te weten of Antwerp toch nog omhoog mag kijken in deze Play Offs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in