Geoffry Hairemans, een ode aan een echte clubman!

0
Geoffry Hairemans Royal Antwerp FC Transfer
Bron: YouTube RAFC

Na vele jaren trouwe dienst en mooie momenten is Geoffry Hairemans geen speler meer van Antwerp. Tijd voor een terugblik maar vooral een bloemlezing van één van de weinige echte clubmannen die er nog zijn.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De eerste voetbalstappen

Geoffry Hairemans geboren te Wilrijk op 21 oktober 1991 is opgegroeid in de schaduw van het legendarische Bosuil stadion. Zijn moeder baatte een café uit waar een supportersclub van Antwerp gevestigd was. Zodoende heeft hij de rood witte liefde met de paplepel binnengekregen. De eerste voetbalstappen zette hij in het Rivierenhof in Deurne op tienjarige leeftijd. Bij Kon. Rapid AC tekende hij zijn aansluitingskaart bij de club uit het voormalige KVV. Na drie jaar was de tijd rijp voor de volgende stap en die bracht hem een kleine honderd meter verder bij Kon. Tubantia Borgerhout. Wederom na drie jaar was de tijd rijp voor de volgende stap. Zo tekende Geoffry Hairemans in 2007 bij de club van zijn hart namelijk Royal Antwerp Football Club.

Begin professionele carrière

In het seizoen 2008-2009 speelde hij een dijk van een seizoen bij de reserven van Antwerp. Dit was ook opgevallen door de toenmalige hoofdtrainer van Antwerp en clubmonument Ratko Svilar. Zo werd Geoffry Hairemans mee opgenomen in de hoofdmacht van Antwerp. Dit resulteerde nog datzelfde seizoen in zijn debuut voor de eerste ploeg. Vervolgens maakte Geoffry Hairemans zijn debuut in het eigen Bosuil stadion in de wedstrijd tegen KVK Tienen op 3 mei 2009 voor net geen 6000 Antwerp supporters. Bijgevolg een kippenvel moment voor de jonge (17 jaar) Deurnenaar. Na 65 minuten kreeg hij een applausvervanging en zat zijn uitstekend debuut erop.

Een stuk uit het wedstrijdverslag: Lefgozer Geoffry Hairemans bestreek ondertussen bijna alle kanten van het terrein en verle(n)gde waar nodig de actie met het lef van een ervaren kracht. (03/05/2009)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)

Vanaf toen ging het snel voor Geoffry Hairemans. In de zomer van 2009 tekende hij zijn allereerste profcontract. Vervolgens mocht hij tweemaal op stage bij Manchester United waar ex-Antwerp trainer Warren Joyce de belofte onder zijn hoede had. In het seizoen 2009-2010 speelt hij voor Antwerp in totaal 16 officiële wedstrijden waarin hij eenmaal tot scoren komt. Maar om 20 januari 2010 eindigt zijn eerste avontuur bij Antwerp en trekt hij naar de Nederlandse club De Graafschap samen met zijn tweelingbroer Dimitri.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De omzwervingen

Bij De Graafschap komt Geoffry Hairemans zijn carrière nooit van de grond. Hij geeft later in een interview ook aan dat hij te jong was om al naar het buitenland te trekken en dat hij toen dacht dat met talent alleen hij er wel zou komen. Zijn debuut maakte Geoffry Hairemans in de wedstrijd tegen Helmond Sport en in totaal zou hij tot 12 officiële wedstrijden komen waarin hij éénmaal scoorde en vier assist kon verzilveren. Op 1 januari 2012 werd het contract van de broers Hairemans bij De Graafschap ontbonden.

Terwijl Dimitri Hairemans naar Zwarte Leeuw trekt kan Geoffry Hairemans overtuigen tijdens een stage bij K. Lierse SK. De ter ziele gegane club uit Lier speelt op dat moment in eerste klasse. Geoffry Hairemans zou in totaal tot 16 wedstrijd komen bij K. Lierse SK waarin hij één assist kon geven. Vanaf januari 2014 wordt hij door zijn moederclub uitgeleend aan satellietclub KV Turnhout die op dat moment uitkomen in derde klasse. Het seizoen daarop wordt hij uitgeleend aan KSK Heist in tweede klasse.

Het contract van Geoffry Hairemans wordt door Lierse niet verlengd. Zo tekent hij een amateur contract bij Dessel Sport waar hij nooit een officiële wedstrijd zal spelen.

De terugkeer door de grote poort

In de zomer van 2015 ondergaat Antwerp een enorme metamorfose. Niet alleen wordt Patrick Decuyper de sterke man binnen de club maar in zijn kielzog komen er allerhande ervaren spelers naar Den Bosuil. Zoals Maxim Biset, Dimitri Daeselaire, Wim De Decker en Gregory Dufer die maar één doel hebben en dat is Antwerp kampioen maken. Trainer David Gevaert mist nog maar één pion op zijn bord. Deze plek wordt ingevuld door Geoffry Hairemans. Op het moment dat hij denkt dat zijn profcarrière erop zit komt Antwerp, zijn grote liefde, op de proppen. Weliswaar denkt Geoffry eerst dat het een grap is maar het is pure realiteit voor de jongen van Deurne Noord.

In de twee seizoenen in tweede klasse is hij een onbetwiste titularis bij Antwerp. Daardoor komt hij in totaal op 51 wedstrijden en 8 doelpunten. Eén van deze doelpunten staat in het collectieve geheugen gegrift van elke Antwerp supporter.

26 februari 2017 RAFC – Lommel

Na het drama op het einde van het vorige seizoen is de spanning te snijden in het Bosuilstadion. In de eerste plaats is Antwerp verplicht om te winnen van Lommel. Daarnaast moet Lierse punten laten liggen tegen Roeselare. Dit is de enigste manier hoe Antwerp zich nog in finalewedstrijden kan smijten.

Antwerp creëert de eerste helft massa’s kansen maar de bal wil er maar niet in. Tegelijkertijd is Lierse op 1-0 voorsprong gekomen en kruipt het scenario van de wedstrijd tegen Eupen terug in hoofden van de fans en de spelers.

Desondanks komt er ineens verlossend nieuws vanuit het Lisp. Roeselare heeft namelijk gelijkgemaakt waardoor Antwerp niet meer moet doen dan met 1-0 winnen. De mensen op de tribunes veren recht, armen gaan in de lucht en kelen schor geschreeuwd. Deze vloedgolf van emoties wordt door de spelers gezien als een adrenalineshot. Wim De Decker schreeuwt zijn spelers naar voren en als een tsunami vliegen de spelers van Antwerp over die van Lommel. In de 90ste minuut wordt er een strafschopfout gemaakt op Fabien Camus. Het publiek wordt uitzinnig wat dit is de kans om de promotiefinale af te dwingen. De Antwerp spelers kijken naar elkaar maar niemand wil de verpletterende verantwoordelijkheid op zich nemen. Dan staat Geoffke Deurne Noord op zoals alleen een echte vedette dit kan.

Geoffry Hairemans Royal Antwerp FC Lommel penalty promotie
Geoffry Hairemans voor de beslissende penalty tegen Lommel (Bron: Facebook ‘Proximus League’)

De penalty

Goeffry Hairemans neemt de bal en legt het op de stip. Hij kijkt naar de keeper en dan de bal. Met een korte aanloop en zijn fluwelen linkervoet raakt hij de bal perfect. Zodoende verdwijnt deze in de rechterbovenhoek en staat Antwerp 1-0 voor. De oude tribunes van het Bosuilstadion bezwijken bijna onder de emotie. Er wordt gesprongen, gevierd en geweend van vreugde. Uit de krochten der zielen van de Antwerp supporters ontspringt een rauwe en pure emotie die zoveel tegenslagen en frustratie symboliseert.

Op die dag was God op Den Bosuil. Dit in de vorm van Geoffry Hairemans!

Beleef de penalty hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal RAFC

De finalematchen en promotie

Na de thriller tegen tegen Lommel volgen nog twee wedstrijden tegen Roeselare om de promotie naar de Jupiler Pro League veilig te stellen. Wederom neemt in de heenwedstrijd Geoffry Hairemans een penalty voor zijn rekening. Zodoende brengt hij de eindstand op 3-1 en kan het bijna niet meer mislopen. De terugwedstrijd in Roeselare werd met 1-2 gewonnen waardoor de promotie een feit was. Daardoor ontstond er een waar volksfeest in het Bosuil stadion waar duizenden mensen de wedstrijd volgden op een groot scherm. Zondag 9 april kreeg dit volksfeest een vervolg op de Antwerpse Grote Markt. Geoffry Hairemans mocht als kind van het huis de kampioensbeker tonen aan de fans.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Jupiler Pro League

Het eerste seizoen in de Jupiler Pro League verloopt goed voor zowel Antwerp als Geoffry Hairemans. Op een haar na wordt Play-Off 1 gemist en Geoffry zelf komt in totaal tot 38 wedstrijden waarin hij drie doelpunten maakt en zes assists geeft.

In het tweede seizoen verloopt alles wat minder voor Geoffry Hairemans. Zijn speelminuten beginnen zienderogen te slinken en een transfer naar STVV lonkt tijdens de winterstop. Vervolgens springt deze nog af op het allerlaatste moment van de transferdeadline. Zodoende komt hij in totaal tot 22 wedstrijden waarin hij één goal maakt. De grootste frustratie bij hem is de luttele 4 minuten die hem werden gegund in Play-Off 1. Dit is voor hem een teken aan de wand dat zijn periode bij Antwerp op zijn einde loopt.

Het seizoen 2019-2020 begint goed voor Geoffry Hairemans. Zo krijgt hij de kans om Europees te schitteren en neemt direct twee basisplaatsen in de Jupiler Pro League voor zijn rekening. Maar in de terugwedstrijd tegen AZ komt hij niet meer van de bank en nadien tegen Zulte Waregem wordt hij met de rust vervangen. Dit in combinatie met de versterkingen die er zijn bijgekomen voelt hij de bui hangen. Zo wordt het tijd om andere oorden op te zoeken en de verlossing komt er door streekgenoot KV Mechelen. 22 seconden voor het afsluiten van de transferdeadline wordt de transfer afgerond en is Geoffry Deurne Noord officieel een ‘Kakker’.

Een echte clubman

Aan alle mooie sprookjes komt een einde en zo ook aan dit van Geoffry Hairemans bij Antwerp. Als kind van het huis en opgegroeid in de schaduw van het stadion had hij altijd een bijzondere relatie met de fans. Hij was gewoon één van hen. Het was gewoon Geoffke, de jongen (ondertussen man) van achter de hoek. Steeds bereikbaar voor een babbeltje met de fans en om op de foto te gaan met iedereen. Zijn populariteit heeft een godenstatus gekregen na de penalty tegen Lommel. Dit was ook een status die hij verdiende tot de laatste dag dat hij voor Antwerp speelde.

Maar in de realiteit van de profvoetbal is nog weinig plaats voor emotie of sentiment. De slapende reus is helemaal wakker en laat de Jupiler Pro League op zijn grondvesten daveren. De verovering van de top van het Belgische voetbal is ingezet en dit zal niet eindigen bij een landstitel. De kern wordt kwalitatief steeds sterker en elk jaar zijn er meer financiële middelen voorhanden. De club van zijn hart zal altijd Antwerp zijn waar hij ook speelt maar als voetballer wil je toch niets liever dan elke week opnieuw op dat veld staan. De moment dat dit niet kan gegarandeerd worden dan moet je even je verstand boven je hart stellen. Daarom neemt ook geen enkele Antwerp supporter je de transfer kwalijk.

Veel succes Geoffke Deurne Noord en spring nog eens binnen op tribune 2!!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in