Antwerp voor zijn 3de overwinning op rij! (voorbeschouwing)

0
STVV Antwerp pyro

Na een thuisoverwinning tegen Racing Genk en een overwinning op het veld van Anderlecht mag Antwerp stilaan beginnen te dromen van Europees voetbal. Voor een plek in de Champions League gaat het nog een jaar te vroeg zijn. Maar zowel plek 3 als 4 in de stand behoort tot de mogelijkheden.

Maar dan moet eerst de strop rond de Buffalo’s hun nek worden aangedraaid.

Bijna fitte kern voor Bölöni

Vorige wedstrijd op het veld van Anderlecht moest Laszlo Bölöni noodgedwongen Jelle Van Damme missen die ziek was. Ondertussen is hij volledig gerecupereerd en klaar om terug de strijd aan te gaan. Alhoewel speelde Matheus Borges een ijzersterke wedstrijd. Benieuwd wie de voorkeur krijgt nu zaterdag in de Ghelamco Arena.

Matheus Borges

Zowel Sinan Bolat als Dieumerci Mbokani deden het deze week rustig aan. Bolat ondervindt nog steeds hinder van zijn hamstrings en Mbokani van zijn knie. Maar beide spelers gaan volledig fit geraken voor de wedstrijd tegen AA Gent.

De rest van de kern is topfit verklaard voor deze partij. Alleen Aurelio Buta blijft na zijn meniscusoperatie aan de kant. Hij zullen we pas terug zien tijdens de voorbereiding van volgend seizoen.

Een nieuw evenwicht gevonden

Een nieuwe tandem centraal op het middenveld zorgt de laatste weken voor het nodige evenwicht. Zowel op verdedigend vlak als met aanvallende impulsen. We hebben het natuurlijk over Faris Haroun en Omar Govea. Omar Govea die vorige zomer gehuurd werd van Porto (die hem het seizoen voordien verhuurde aan Excelsior Moeskroen) kende een moeilijk begin bij Antwerp. Een rode kaart in zijn 1ste wedstrijd (tegen Cercle Brugge) en een aantal snel opeenvolgende blessures. Zo kwam deze creatieve Mexicaan (de allereerste ooit bij Antwerp) nog maar tot 7 wedstrijden.

Faris Haroun Omar Govea Antwerp FC blessure
Faris Haroun en Omar Govea (Bron: rafc.be)

Maar hij blijkt een geluksbrenger te zijn in Play-Off 1. Sinds hij in de basis staat (in de plek van Jonathan Bolingi) pakte Antwerp 6 op 6. Geen reden om dit duo uit elkaar te halen voor de verplaatsing naar AA Gent.

Thorup of eronder voor AA Gent

AA Gent is Play-Off 1 zeer slecht begonnen. Ze slaagden er namelijk in nog geen enkel punt te pakken in de 1ste drie wedstrijden. Een groot contrast met de sterke weken die ze hadden voor de start van de play-offs. Maar zelfs na die 0 op 9 heerst er nog geen ontevreden in de Arteveldestad. Het voetbal is goed maar de punten blijven alleen nog niet in het blauw witte kamp.

AA Gent kende al een bewogen seizoen met het ontslag van Yves Vanderhaeghe mede door de zeer zwakke start. Maar onder impuls van de Deense coach Jess Thorup kwam er weer swung in het voetbal van AA Gent. Dit werd dan ook bekroond met een bekerfinale tegen KV Mechelen en deelname aan Play-Off 1.

De troepen van Laszlo Bölöni zijn gewaarschuwd voor onderschatting. Maar eerder deze week zij hij ‘We zijn nog niet klaar!’. Het zal wel anders spelen worden dan de vorige drie wedstrijden. Want nu is Antwerp favoriet voor de zege. Met minder dan drie punten gaan de fans niet tevreden zijn.

Registreer je op Betfirst en krijg 200 EURO cadeau om te wedden op Play-Off 1

Terugblik

30/09/2018 RAFC – AA Gent

Antwerp komt na 15 minuten op achterstand in het eigen Bosuilstadion. Maar in de 22ste minuut zet Dieumerci Mbokani de bordjes terug gelijk op aangeven van Simen Juklerod. De ruststand was 1-2 nadat Vadis Odjidja de bal voorbij Sinan Bolat trapte.

Maar Antwerp zou Antwerp niet zijn mochten ze de rug niet rechten en het de tegenstander het moeilijk blijven maken. Wederom op aangeven van Simen Juklerod was het deze keer kapitein Faris Haroun die de gelijkmaker mocht maken. 2-2 werd zo de eindstand op een spannende zaterdagavond

Herbeleef hieronder de sfeer opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

25/11/2018 AA Gent – RAFC

De wedstrijd die de annalen van het Belgisch voetbal zal ingaan als VARschrikkelijk. Tot driemaal toe komt de VAR in actie bij een actie van Antwerp. Tweemaal blijkt de VAR het ook het bij het rechte eind te hebben. Maar eenmaal ook niet. Zo wordt de 0-1 van Dieumerci Mbokani afgekeurd omdat zijn arm buitenspel hangt. Onterecht afgekeurd dus want tot op heden mag je nog steeds niet met je arm scoren. Behalve als je Diego Maradonna heet natuurlijk. Waar het was dan ook de arm van God en niet die van hem.

Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon met een brilscore. Maar gelukkig waren de Antwerpsupporters er nog om voor de nodige positieve animo te zorgen.

Herbeleef hieronder de sfeer opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in