Gemeente Enschede: “Veiligheid onvoldoende gewaarborgd”

0

AZ Alkmaar versus Antwerp. Een van deze twee ploegen gaat naar de poules van de Europa League. Het duel van donderdag in Enschede, en dus niet in Den Haag, zal zonder uitsupporters plaatsvinden. Dat maakten de Nederlanders bekend.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De gemeente Enschede wil niet overladen worden met supporters van Antwerp. Een drastische beslissing, die bij velen in het verkeerde keelgat zal schieten. Burgemeester Onno van Veldhuizen kwam tot dit besluit na overleg met verschillende instanties.

“Afgelopen vrijdag hebben we gekeken of we AZ Alkmaar konden helpen door het stadion van FC Twente beschikbaar te stellen voor de wedstrijd tegen Antwerp”, staat te lezen op de website van de gemeente. “Dat verzoek kwam tot ons nadat diezelfde dag nog bleek dat het stadion van ADO Den Haag niet gebruikt kon worden met het oog op dreigende openbare ordeverstoringen.”

“Veiligheid onvoldoende gewaarborgd”

“Zoals iedereen weet kan AZ niet in eigen huis spelen vanwege problemen met het dak van het stadion. In Enschede weten we tot welke problemen dat kan leiden en daarom werken we graag mee aan een oplossing. Op basis van de informatie die voorafgaand wordt verzameld, moesten we in driehoek tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden.”

“Daar speelt bij mee dat we donderdag in de stad twee andere grote publieksevenementen hebben. Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uitpubliek”, geeft de burgemeester nog aan.

UEFA stemt in

Inmiddels heeft AZ contact gehad met UEFA en heeft de voetbalbond ingestemd met deze oplossing. De wedstrijd van donderdag is alleen toegankelijk voor AZ-supporters die in het bezit zijn van een toegangskaart.

Beelden als deze in Plzen moeten we donderdag, helaas, dus niet verwachten … Supporters van The Great Old roepen nu al op om hetzelfde te doen met de wedstrijd in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in