Garnalen, Rodenbach en 3 punten! (voorbeschouwing)

0
19/05/2018 Antwerp fans op KVO Oostende foto Bart De Vré

Automatisch als je aan Oostende denkt dan schiet in je gedachten garnalen met een Rodenbach bij je binnen. De drank en versnapering dat in de Koningin der Badsteden lustig wordt genuttigd tijdens de zomermaanden.

Nu zaterdag 2 februari is het geen terrasjesweer maar voor voetbal maakt dat niet uit. De rood en witte armada zal weer voltallig aanwezig zijn en het uitvak bezetten. Weer of geen weer, de supporters van de Great Old staan er altijd.

De wedstrijdkern

Antwerp zal het zonder Dieumerci Mbokani moeten doen. Hij kreeg in de vorige wedstrijd tegen Standard zijn 5de gele kaart van het seizoen en is geel geschorst. Vermoedelijk zal William Owusu zijn plaats in de spits innemen.

Wie er ook niet bij zal zijn is Didier Lamkel Zé. Hij kreeg vorige wedstrijd 2 gele kaarten en is automatisch geschorst voor deze wedstrijd. Voor zijn plek zijn er wel wat gegadigden. Ivo Rodrigues (die vorige week een schitterende assist gaf op Dieumerci Mbokani), Geoffry Hairemans die nog eens kan laten zien waarom hij Geoffke Deurne Noord is, Amara Baby die eindelijk verlost is van zijn blessure duivels of nieuwe aanwinst David Simão. Deze laatste kan zijn 1ste minuten maken voor de Great Old.

Faris Haroun is helemaal hersteld van zijn hamstringblessure en zal vermoedelijk zijn plaats in het middenveld terug innemen in de plaats van Matheus Borges. Deze deed het de laatste 2 wedstrijden verdienstelijk maar zijn plaats is toch meer in de verdediging dan ervoor. Omar Govea is ook terug volledig fit maar voor hem gaat het afwachten zijn of er een plek is op de bank bij Antwerp.

Faris Haroun Omar Govea Antwerp FC blessure
Faris Haroun en Omar Govea (Bron: rafc.be)

KV Oostende

Oostende heeft zich afgelopen woensdag niet kunnen kwalificeren voor de finale van de Croky Cup. Het zag er een lange tijd heel goed uit voor KVO dat snel 2-0 voorstond tegen AA Gent. Maar dat Gent knokte zich terug in de partij en dwong verlengingen af. Na 120 minuten stonden de bordjes nog steeds gelijk en volgende er penalty’s. Hierin toonde AA Gent zich scherper vanop de 11 meter en liet Oostende bedroefd achter.

Dit heeft voor een zware uppercut gezorgd bij de Kustboys die tegelijkertijd ook hun sterkhouder Tom De Sutter zagen uitvallen met een rugblessure. Hij zal er niet bij zijn tegen de Great Old.

Met een 14de plaats in het klassement en 23 punten uit 23 wedstrijden is het een troosteloos seizoen voor KVO. Een bekerfinale had dit glas kunnen geven.

Heeft dit gezorgd voor een mentale klap bij KVO of zoeken de jongens van Gert Verheyen sportieve revanche?

Laatste wedstrijd op Oostende

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 mocht Antwerp op bezoek bij KV Oostende. Antwerp had zich in zijn 1ste seizoen op een haar na Play-Off 1 gemist en speelde zonder druk Play-Off 2. Oostende was in de 1ste maanden van zijn post Coucke tijdperk. Beide ploegen hadden nood aan vakantie.

Antwerp kon via Nader Ghandri de stand op 0-1 brengen na 13 minuten. Maar het veredelde B-elftal van Antwerp (waar Ritchie De Laet dan nog eens geblesseerd uitviel) kon niet standhouden. De wedstrijd eindigde op 3-1.

Beleef de sfeer van de wedstrijd hieronder opnieuw.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd tegen KVO werd door Antwerp gewonnen met 2-0. Dit dankzij 2 doelpunten van Dieumerci Mbokani. De wedstrijd stond vooral in het teken van de VAR. Die niet voor de 1ste maal vreemde beslissingen nam.

Er moet wel gezegd worden dat het voornamelijk in het voordeel was van de Great Old. Niet zoals de thuiswedstrijd tegen Standard.

De sfeer deze wedstrijd was fantastisch. Een uitverkocht Bosuilstadion kolkte 90 minuten lang. Beleef dit hieronder opnieuw.

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in