Fantastisch 2018 en nog een beter 2019?

0
Foto Bart De Vré 25/11/2017

Nu dat alle kerst- en nieuwjaarsfeesten achter de rug zijn is het tijd om even terug te blikken op 2018 maar vooral vooruit te blikken op 2019. Wordt dit na 2017 terug een jaar voor Antwerp om glorie te vergaren?

Terugblik 1ste helft 2018

2018 was een fantastisch jaar voor de Great Old. Na een deugddoende stage in Spanje in januari 2018 waren de mannen van Laszlo Bölöni klaar om aan het volgende deel van de competitie te beginnen. Spijtig genoeg verliep dit niet zoals dat iedereen had gehoopt. Het 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge hakte bij vele jongens er zwaar in.

Hierdoor werd het ene puntenverlies na het andere opgestapeld. Dit had tot gevolg dat Antwerp op een haar na Play-Off 1 miste en zich tevreden moest stellen met een plek in Play-Off 2.

Hetgeen zeker niet slecht is als promovendus maar iedereen had toch meer gehoopt doordat Antwerp zolang in de top 6 had gestaan. Al gaf de 2-0 zegen tegen Beerschot Wilrijk toch nog wat glans aan Play-Off 2.

Youtube kanaal Sfeer Royal Antwerp Football Club

1ste helft seizoen 2018-2019

Het nieuwe seizoen met een aantal versterkingen zoals Dieumerci Mbokani & Lior Refaelov (beide pas vanaf september). Maar ook Daniël Oparé en het definitief aantrekken van seizoensrevelaties Ivo Rodrigues en Aurelio Buta begon uitstekend met een 0-1 overwinning op het veld van Charleroi.

Haroun Rodrigues Mbokani Refaelov Antwerp FC titel
Facebook @RoyalAntwerpFC

De Great Old liet meteen zien dat ze een kandidaat zijn voor Play-Off 1 en dat ze tot de laatste moment hiervoor zullen strijden.

De 1ste nederlaag leed Antwerp pas op speeldag 8. Dit op het veld van Sint-Truiden om een paar dagen later te worden uitgeschakeld door KV Mechelen in de Croky Cup.

Na de laatste wedstrijd voor de winterstop (winst tegen Moeskroen) staat Antwerp comfortabel op een Play-Off 1 plaats met nog 9 finales te gaan.

Hieronder blikken we terug op 2018:

Youtubekanaal Sfeer Royal Antwerp Football Club

2019, een jaar vol glorie?

Tussen nu en Play-Off 1 resten nog 9 finales. Drie wedstrijden daarvan tegen rechtstreekse concurrenten Anderlecht, Racing Genk en Standard. De Great Old heeft het dus volledig zelf in handen.

Momenteel zijn de spelers op stage vertrokken naar Spanje om zich optimaal voor te bereiden. Buiten Omar Govea (blessure) is de volledige kern aanwezig. Onder andere kersvers profspeler maar vooral jeugdtalent Japhet Muanza. Buiten deze jonge diamant neemt Laszlo Bölöni nog 3 talenten uit de eigen jeugdopleiding mee. De sterke prestaties van de beloften zijn ook bij de hoofdtrainer in het oog gesprongen.

De transfermarket is sinds 1 januari open en tot op heden heeft Antwerp officieel nog geen transfer gedaan. Maar iedereen is er van overtuigd dan Luciano D’Onofrio momenteel geen winterslaap aan het nemen is. Zoals steeds zal hij de markt afspeuren naar talenten en opportuniteiten en dit liefst door zo min mogelijk geld uit te geven … Zijn handelsmerk!

Tips voor 2019

Dat Antwerp zeker is van Europees voetbal is momenteel nog veel te voorbarig. Maar het is zeker een mogelijkheid en dan kan het nooit geen kwaad om je al voor te bereiden. Hierbij alvast twee tips.

Plan je vakantie

Vorig jaar moest Racing Genk al in juli aan de slag. Plan dus zeker je vakantie met de familie de 1ste 3 weken van juli of tijdens het tussenseizoen.

Vakantiedagen sparen

De kans dat we Europees spelen tegen ploegen die zich dicht bij de Belgische grens bevinden (buiten Luxemburg) is bijzonder klein in de voorrondes. Maar dan kan zelfs een dag vakantie op de wedstrijddag geen kwaad.

3 uitwedstrijden in de voorronde en eventueel nadien nog 3 uitwedstrijden is de groepsronde dat moet je goed plannen. Reken maar alvast de dag van de wedstrijd en de dag nadien. Zo kom je al snel aan 12 dagen die je moet reserveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in