Fan van Antwerp heeft oproep voor media: “Kunnen we een beetje neutraal blijven?”

4
Bosuilstadion Tribune 1 Royal Antwerp FC lezersbrief

Royal Antwerp FC is nog niet eens twee terug op hoogste niveau en nu al draait de Great Old bovenin mee in de Jupiler Pro League. Je zou verwachten dat dat alleen maar complimenten oplevert, maar jammer genoeg is het tegendeel vaak waar. Een fan van Antwerp besloot daarom om een lezersbrief te schrijven naar Sport/Voetbalmagazine waarin hij zich richt naar de Vlaamse media en hen vraagt om objectief te blijven.

“Antwerp is altijd al het lelijke eendje geweest en het valt me op dat ook nu elke neutraliteit ver te zoeken is. Als ze het goed doen, wordt dat schoorvoetend toegegeven, als het minder gaat, staat men op de eerste rij om Antwerp neer te sabelen “, schrijft Antwerp-fan Kris Van Gorp.

Wed nu op de wedstrijden van Antwerp.

Registreer je op betFIRST en krijgt tot €200 bonus!

“Elke overtreding uitvergroot”

“Als we een voetbalwedstrijd met Antwerp bekijken, wordt elke overtreding uitvergroot”, gaat hij verder waarna hij ook enkele voorbeelden opsomt.

“Als Matheus Borges een fout maakt op het middenveld, roept Filip Joos ‘schandalige overtreding, rood’. Doet Sven Kums (RSC Anderlecht) net hetzelfde, dan wordt er amper over gesproken. Laszlo Bölöni wordt met de grond gelijk gemaakt door Peter Vandenbempt, terwijl hij gelijk heeft dat de VAR helemaal niet op punt staat en onderhevig is aan willekeur!”

“Vandenbempt was enkele jaren geleden al duidelijk dat Antwerp volgens hem niet in eerste klasse thuishoorde, en Frank Raes en Joos zijn notoire Beerschot-supporters die geen kans onbenut laten om Antwerp negatief te belichten. Moeten wij zo’n gedrag van mensen die de opinie beïnvloeden accepteren?”, vraagt de briefschrijver zich af in Sport/Voetbalmagazine.

“Antwerp zou juist veel appreciatie moeten krijgen”

Royal Antwerp FC ploegfoto 2018-2019
Bron: rafc.be

“Het ergste is dat een mooie club als Antwerp, die zijn mogelijk beste prestatie levert in dertig jaar, nu in een slecht daglicht wordt gesteld terwijl het juist veel appreciatie zou moeten krijgen. Van een club die door iedereen uitgespuwd werd, met hooligans, een vervallen stadion en meer dan 10 jaar in tweede klasse, groeide het op twee, drie jaar uit tot een sterke eersteklasser, met een schitterend veld, een nieuwe tribune en met de beste supporters in België die amper voor negatieve berichten zorgen”, verwoordt hij de mening van ongetwijfeld heel veel supporters van Royal Antwerp FC.

“Maar dit mag niet positief in de media komen. Ook in België spelen sommige media een niet zo mooi spelletje. Maar dat wisten we ondertussen ook al vanuit ‘operatie Propere Handen’ natuurlijk”, beëindigt de trouwe fan van Antwerp zijn lezersbrief.

4 REACTIES

  1. Maak U niet druk in Filip Joos en Vandenbempt. Zij zijn voor mij zeker geen neutrale journalisten en doen altijd uitspraken om op te vallen. Dus stoor U er niet aan…

  2. Groot gelijk. Wij spelen de panne vant dak in 1 B met KVM maar een filterdun papiertje van bewijs. Eigelijk niks overheerst. Wij tegen de bond en De
    vuil ratten en de rest. Ik persoonlijk VIND RAFC toch goed spelen op kracht maar alst maar punten op levert. Afbreken is makkelijk. Iets kunnen toegeven… Oeioei zanne…

  3. 100% akkoord, wat Vandenbempt en Joos betreft, ze spelen een spelletje eigen belang en vergeet Jan Mulder niet, met zijn voorbijgestreefd voetbal visie, een echte betweter. Ik ben echt curieus naar hun reacties over Antwerp als ze het goed doen in PO1, die mannen kennend, waarschijnlijk een 180° draaibeweging. Zoals je zegt, er zou toch wat neutraliteit kunnen zijn in hun match analyses en zelfs een beetje lof zou niet misplaatst zijn voor wat RAFC, zowel sportief als structureel, de laatste twee seizoenen volbracht heeft. Maar jaloezie is en triestige ding !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in