Ex-coach Van Acker: “Straf wat ze presteren”

0
Regi Van Acker coach Sportbeat
Regi Van Acker (Bron: Sportbeat)

Regi Van Acker, momenteel trainer van Deinze, stond jarenlang aan het roer bij Antwerp. Hij is niet verrast over de goeie prestaties van The Great Old. Tevens was hij de laatste coach die met Antwerp AA Gent in eigen huis kon kloppen. “Wat ze doen is straf en de laatste wedstrijden was ook het voetbal beter”, vindt Van Acker.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN WIN!

In 2001 won Van Acker met Antwerp op Den Bosuil van AA Gent. “Dat zegt me nog wel wat”, terwijl hij in zijn geheugen graaft. “We wonnen dat seizoen ook met 0-1 op het veld van Standard na een strafschop van Seol Ki-hyeon. Een bijzondere periode. We pakten een jaar eerder de titel in de tweede klasse en bleven al bij al makkelijk in eerste klasse.”

Antwerp Legends

Van Acker blijft, tussen het coachen van Deinze door, de ploeg wel volgen. “Ik behoor tot de ‘Legends‘. In principe kan ik altijd gaan kijken als ik wil, alleen lukt dat niet zo vaak omdat ik nog train. We trainen met Deinze overdag en hebben onze matchen. Bovendien volg ik ook nog de andere ploegen uit de reeks.”

“Elk seizoen top vijf”

De prestaties van het huidige Antwerp verrast Van Acker niet. “Wat ze doen is straf”, weet hij te vertellen in Het Laatste Nieuws. “De laatste wedstrijden was ook het voetbal beter. Bölöni is een ervaren coach en weet waar hij mee bezig is. Je krijgt het idee dat de periode van vroeger terugkeert in Deurne. Zo’n club hoort elk seizoen in de top vijf te eindigen. Ik denk dat ze dit seizoen in elk geval die derde plek kunnen pakken.”

Ondertussen probeert Van Acker met Deinze de weg naar het profvoetbal te vinden. De Oost-Vlaamse club speelde gisteren gelijk tegen Virton, waarmee het samen aan de leiding staat in de eindronde. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Luxemburg. Daarna volgen nog confrontaties met THES Sport (geen licentie voor 1B) en Lierse Kempenzonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in