Drama in Brugge of toch een positieve noot?

0
Fans Antwerp verplaatsing Cercle Brugge

De 811 meegereisde Antwerpsupporters hadden grote verwachtingen voor deze topwedstrijd. Want deze ging namelijk beslissen wie tijdens de kerstperiode de runner up van Racing Genk mocht zijn.

Eén van deze meegereisde supporters was ex-bestuurslid en architect van de wederopstanding, Patrick Decuyper. De immers sympathieke en goedlachse man ging mee op verplaatsing met wat toch de club van zijn hart is geworden en zal blijven. Menig Antwerpsupporter ging met hem op de foto en de nodige selfies werden getrokken.

Foto: joris herregods – Gazet van Antwerpen

De wedstrijd begon met een huldiging van Lior Refaelov door zijn ex-club. Refaelov begon zo gretig aan de partij dat hij de 1ste gele kaart van de wedstrijd achter zijn naam kreeg.

De 1ste 45 minuten

De partij begon met zeer veel druk van Club Brugge. Antwerp kwam er nauwelijks aan te pas en had zeer veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Na 21 minuten mocht Dennis een bal voorzetten vanop de linkerflank en zonder dat deze werd aangeraakt dwarrelde de bal voorbij Sinan Bolat. De 1-0 stond op het scorebord.

De partij kabbelde verder zonder echt goed voetbal van beide partijen maar wel met een duidelijk overwicht van Club Brugge. In de 40ste minuut bracht Siebe Schrijvers Club Brugge op 2-0 na een wondermooie goal die hij in één tijd binnen werkte. Dit was tevens de ruststand.

Uit een ander vaatje tappen?

Iedereen met een Antwerp hart hoopte dat Laszlo Bölöni zijn troepen had aangevuurd voor de 2de helft. Hij zal dit wel gedaan hebben maar de boodschap was duidelijk niet aangekomen. Antwerp kwam maar niet in de wedstrijd en Club Brugge domineerde. Vooral de rechterflank van Antwerp met gelegenheid rechtsachter Sambou Yatabaré werd in de vernieling gespeeld.

Na 54 minuten bracht Mats Rits de stand op 3-0 en definitief de boeken toe voor Antwerp. Dennis mocht in de 65ste minuut zijn 2de van de avond maken en zo werd het een pijnlijke zondagmiddag voor Antwerp.

Na een VAR beslissing (grensrechter oordeelde eerst dat het buitenspel was) kopte Jelle Van Damme de eerredder van Antwerp binnen en minderde tot 4-1.

Na balverlies en een penaltyfout van Didier Lamkel Zé ging Hans Vanaken achter de bal staan. Hij knalde de penalty loeihard in de linkerbovenhoek. 5-1 was het verdicht.

Zware middag voor Antwerp

De zware 5-1 cijfers stonden na 94 minuten op het bord. Daar is weinig of niets tegen in te brengen. Antwerp bracht vanaf de 1ste minuut veel te weinig. Te zwak in de duels, weinig voetbal, geen creativiteit… Een totale off-day.

De 4 gele kaarten in de laatste 5 minuten waren een bijkomend dieptepunt want deze waren totaal onnodig en kunnen Antwerp wel eens op een later moment in de competitie zuur opbreken.

Kerstkalkoen als energiebron

Veel tijd om te herbronnen is er niet want op 2de kerstdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Dit thuis tegen Moeskroen. Laten we hopen dat de proteïnen van de kerstkalkoen hun werk doen en Antwerp genoeg energie geven om met 3 punten 2018 af te sluiten.

De wedstrijd zal Antwerp alvast zonder Lior Refaelov moeten afwerken. Na zijn gele kaart in de 13de minuut heeft hij zijn totaal op 5 gebracht en is hij geschorst.

Tijd voor Geoffry Hairemans als nummer 10?

Geoffry Hairemans Antwerp FC

Positieve noot

De Antwerpaanhang beschikte maar over een goede 800 tickets om zijn ploeg te ondersteunen. Maar zij waren meer dan present op deze koude en natte zondagmiddag. 90 minuten gaven zij alles om hun ploeg vooruit te stuwen. Dit spijtig genoeg zonder het gewenste resultaat. Als afsluiter kregen zij een mooi politie escort terug naar Antwerpen.

Beleef hieronder de wedstrijd vanuit het uitvak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in