Dit bracht Deadline-day: ‘Luciano time’ deed naam alle eer aan

0
Steven Defour Zinho Gano Wesley Hoedt Manuel Benson Geoffry Hairemans Jonathan Bolingi Yehor Nazaryna Royal Antwerp FC Transfer Deadline Day
Inkomend: Steven Defour, Zinho Gano ,Wesley Hoedt en Manuel Benson. Uitgaand: Geoffry Hairemans, Jonathan Bolingi en Yehor Nazaryna (Bron: rafc.be)

Klokslag middernacht, drie september 00.00. De transfermarkt is gesloten. De laatste deals werden gisteren nog uitgewerkt. En dat het een drukke dag was! Hier leest u wat er allemaal is gebeurd bij R. Antwerp FC.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Inkomend

Een erg drukke dag was het voor Antwerp, dat in de namiddag direct drie inkomende transfers voorstelde. Steven Defour legde in de voormiddag, net als Zinho Gano en Manuel Benson, medische en fysieke testen af. Het trio slaagde met glans en werden in de vooravond voorgesteld aan de pers.

Voor Luciano D’Onofrio alweer enkele transfers waarmee hij kan uitpakken bij zijn Antwerp, nadat eerder ook al ex-Rode Duivel Kevin Mirallas naar The Great Old kwam. Later in de avond werd ook de komst van verdediger Wesley Hoedt bevestigd. Hij was de linkervleugelverdediger die Antwerp nog graag wilde halen.

De Nederlander heeft een marktwaarde van twaalf miljoen euro en wordt voor een seizoen gehuurd van Southampton. De Engelse club rekende niet meer de verdediger, die ook al wedstrijden in Spanje, Italië en Nederland. In België wil hij weer matchritme opdoen.

Voor Steven Defour was er al langer rood-witte interesse. De middenvelder verbrak afgelopen weekend zijn contract bij Burnley om vervolgens transfervrij te tekenen bij The Great Old. Hij past alvast in het rijtje met ex-Rode Duivels die terugkeren naar de Jupiler Pro League deze zomer.

Zinho Gano was op overschot bij Racing Genk. De boomlange aanvaller zat in Limburg bij de B-kern en mocht er vertrekken. Hij wordt gehuurd met aankoopoptie. Manuel Benson werd dan weer uit zijn lijden verlost. Drie miljoen legde The Great Old neer voor de flankaanvaller.

Uitgaand

Door de grote slokop aan inkomende transfers en het gebrek aan wedstrijden, noopten de club er ook toe om enkele spelers te verhuren of zelfs te verkopen. Geoffry Hairemans liet na de wedstrijd tegen Zulte Waregem al verstaan dat hij graag wilde vertrekken en hoopte dat de club niet moeilijk zou doen. KV Mechelen zou uiteindelijk aan het langste eind trekken.

Ook Jonathan Bolingi zag, door de komst van Zinho Gano, zijn kansen op speelminuten diep in de spits afnemen. De linkerflank, waar Laszlo Bölöni hem al eens durfde neerzetten, was al dubbel bezet met Didier Lamkel Zé en de komst van Manuel Benson. Hij vertrok op huurbasis naar Eupen om aan speelminuten te komen.

Yehor Nazaryna kwam vaak aan spelen toe tijdens de voorbereiding, maar een kans in de ploeg van Antwerp tijdens de competitie leek er niet in te zitten. Ook niet door de komst van Steven Defour en het blijven van Faris Haroun. Hij werd voor één seizoen verhuurd aan FC Karpaty Lviv.

Faris Haroun blijft dus bij Antwerp, ook al stond hij bijzonder dicht bij een transfer naar AA Gent. De middenvelder leek ook op weg, tot The Great Old plots ook Louis Verstraete bij in de deal wilde betrekken. Voor de Buffalo’s was dat een no-go en dus werd de transfer afgeblazen. Tot groot ongenoegen van de Antwerpse kapitein. Al durven we denken dat hij zich daar wél snel over zet.

Jongens als Amara Baby, die naar Sint-Truiden kon, en Sambou Yatabaré geraakten niet verkocht/verhuurd en blijven dus bij Antwerp voetballen. Ook Steve Colpaert, die nog in de B-kern zit met een vet contract, geraakte niet verkocht aan een andere club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in