Defour na transfer: “KV Mechelen kan nog altijd”

0
Steven Defour Royal Antwerp FC persconferentie voorstelling

Steven Defour verklaarde ooit dat hij, wanneer hij terug kwam naar België, enkel nog voor KV Mechelen zou spelen. Niet dus, want de middenvelder komt transfervrij over van Burnley en tekende op de Bosuil een contract voor één seizoen. “Antwerp speelde nu gewoon snel op de bal”, is hij eerlijk in Gazet Van Antwerpen. “Malinwa kan later nog.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Antwerp toonde in januari al interesse en zei toen: wij blijven geïnteresseerd, wat er ook gebeurt”, opende Steven Defour. “Ik heb deze zomer geregeld nog telefoontjes gekregen van Luciano D’Onofrio, maar dat was meestal heel algemeen. Om te horen hoe het ging. Burnley had nooit de intentie om mij te verkopen. Tot we beslisten, op het einde van de mercato, om toch afscheid te nemen.”

De middenvelder kent echter de klappen van de zweep in België. Hij speelde al voor Racing Genk, Standard en Anderlecht. “Dit was het juiste moment om naar België terug te keren”, klinkt het nog. “Ik weet dat veel fans van KV Mechelen hadden gehoopt of gedroomd dat ik naar daar zou gaan.”

“Zo snel mogelijk spelen”

“Antwerp speelde gewoon sneller op de bal. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn carrière in Mechelen zou afsluiten en dat kan nog altijd. Mijn carrière is hopelijk nog lang niet gedaan. Ik hoop nu snel te kunnen spelen. Bij Burnley hervatte ik de trainingen al. Ik weet dat we volgende week tegen Anderlecht spelen, maar een datum om mijn comeback te maken, heb ik nog niet in mijn hoofd”, besloot de middenvelder, die opnieuw met het rugnummer 16 te zien zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in