De zegemars van Antwerp gaat voort tegen Gent!!

0

Na Racing Genk en Sporting Anderlecht is AA Gent het 3de slachtoffer geworden van de zegemars van Royal Antwerp Football Club. Voor de 1ste maal na 13 lange jaren in 2de klasse slaagt Antwerp erin 3 wedstrijden na elkaar te winnen in de Jupiler Pro League. En dit dan nog in Play-Off 1.

Registreer je op betFIRST en krijg 200 euro cadeau om te wedden op play-off 1!

De Buffalo’s hadden nog geen enkel punt gepakt in Play-Off 1. Hun voetbal is zeker niet slecht maar te weinig effectief. Tegen Antwerp brachten ze daar geen verandering in. Natuurlijk hebben ze nog steeds Europees voetbal achter de hand indien zij de bekerfinale winnen tegen KV Mechelen.

De VAR was er weer bij

Een wedstrijd in de Ghelamco Arena dan weten de Antwerpsupporters al dat de VAR niet ver weg is. Dat was gisteren niet anders. Amara Baby was de 1ste die de netten deed trillen maar de goal werd na een VAR tussenkomst afgekeurd wegens buitenspel.

Maar Amara Baby was niet van plan om dit zo te laten. Na een blunder in de Gentse defensie kon hij alleen op Kaminski af. Deze kon de bal nog in 1ste instantie blokkeren maar Baby kon beheers de bal in het Gentse doel werken.

Een verdiende 0-1 ruststand stond op het bord. AA Gent had het balbezit maar kon Sinan Bolat niet in gevaar brengen.

2de helft

AA Gent moest iets rechtzetten op niet tegen een 0 op 12 te lopen. Ze starten furieus aan de 2de helft maar dit zonder grote kansen te creëren. Na 60 minuten spelen was het tijd voor God. Dieumerci Mbokani maakte zijn 1ste van de avond maar wederom was de VAR van de partij om te goal af te keuren wegens buitenspel. Zo bleef de 0-1 op het bord staan.

In de 77ste minuut was er de onvermijdelijke Giorgi Tsjakvetadze die de bal naast Sinan Bolat in het doel werkte en zo de 1-1 op het bord bracht. Een verdient doelpunt voor de mannen van Jess Thorup die de 2de helft domineerden.

Maar Antwerp is meer dan zijn fysieke kracht. Het is ook mentaal enorm sterk. De 1-1 was nog maar net genoteerd of Antwerp trok furieus in de aanval. Met combinaties over de flanken probeerde ze om zo snel mogelijk de 3 punten mee terug naar Antwerpen te nemen. Omar Govea met de perfecte lop naar Lior Refaelov die in de 82ste minuut de winning goal voor Antwerp voor zijn rekening nam.

Lior Refaelov RAFC Royal Antwerp FC
foto www.rafc.be

Zo springt Antwerp (tijdelijk) over Standard Luik naar de 3de plaats in het klassement. Enigste smet op deze overwinning is dat Faris Haroun wederom een gele kaart op zijn conto schreef en zo de thuiswedstrijd tegen Club Brugge zal missen.

Man van de match

Amara Baby speelde een ijzersterke wedstrijd vanop de linkerflank. Met snelle flitsen, knap verdedigend werk en een goal mag hij de award van Man van de Match op zijn conto schrijven. Maar vooral een sterke collectie prestatie van de Great Old.

Amara Baby Antwerp FC

Volgende afspraak is op Paasmaandag thuis tegen Club Brugge. Wie weet moeit Antwerp zich nog volop in de titelstrijd.

Herbeleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in