De smaak van Europees voetbal (voorbeschouwing)

0
Antwerp Dynamite

Al 22 jaar geleden is het dat Antwerp zijn laatste Europese campagne heeft gespeeld. Dat is veel te lang geleden voor zo een traditie club die huist in de grootste stad van Vlaanderen. Maar met nog twee matchen voor het einde van Play-Off 1 proeven de Antwerpsupporters de zoete smaak van Europees voetbal.

De verschillende sfeergroepen van Antwerp willen dit niet aan zich laten voorbijgaan. Zij organiseren een heus ‘Pre Europa Party’ naast het Bosuilstadion.

Eindelijk zal het Antwerp Legioen zich terug kunnen verplaatsen buiten de landsgrenzen. Maar eerst moeten er nog twee wedstrijden worden afgewerkt om helemaal zeker te zijn van Europees voetbal. Indien Standard Luik niet wint tegen Racing Genk en Antwerp pakt minstens een punt dan is de 3de plaats een zekerheid. Deze kans mogen ze niet laten liggen.

Maar rekenen moet Antwerp niet doen. Gewoon winnen is de boodschap!!

De troepen van Laszlo Bölöni

Geen geschorsten en buiten de langdurig geblesseerde Aurelio Buta een volledig fitte kern voor Laszlo Bölöni. Een luxeprobleem voor de trainer van Antwerp voor dit treffen met AA Gent. Dieumerci Mbokani heeft na zijn schorsing tegen Anderlecht wat extra rust gekregen om zijn knie te laten genezen. Maar hij sloot dinsdag terug aan op training en zal fit aan de aftrap kunnen verschijnen. Het was afgelopen zondag duidelijk dat hij werd gemist in de aanval. Een vast aanspeelpunt zoals hij is er momenteel niet in de kern van Antwerp. Zowel William Owusu als Jonathan Bolingi hebben al geprobeerd hem te vervangen maar zij kunnen duidelijk (nog) niet tippen aan de kwaliteiten van Dieumerci Mbokani.

Dieumerci Mbokani voorstelling RAFC Antwerp

Nu hopen dat Luciano D’Onofrio en Sven Jaecques erin slagen hem aan Antwerp te binden voor volgend seizoen!

Zet in op Antwerp en win!!

AA Gent

Een schitterende eindsprint in de competitie bracht hen tot in Play-Off 1. Maar alles dat kon mislukken liep dan ook mis voor AA Gent nadien. De eerste wedstrijden brachten zij goed en aanvallend voetbal maar dit leverden hen geen punten op. De verloren bekerfinale tegen KV Mechelen was de heel zure kers op de taart voor de mannen van Jesse Thorup. Het enigste wat er voor AA Gent nog rest is spelen voor de eer. Maar dat maakt hen niet minder gevaarlijk. Zij zullen vol voor de drie punten proberen te gaan in het Bosuilstadion maar bij een snelle achterstand zullen de kopjes naar beneden gaan.

De boodschap voor de mannen van Laszlo Bölöni is dan ook heel duidelijk en simpel. Namelijk snel op voorsprong komen en deze zo snel mogelijk uitbouwen. Dit gecombineerd met zo min mogelijk (of liefst geen) kaarten te krijgen zodoende Antwerp op volle sterkte naar het Jan Breydelstadion kan afzakken voor het slot van de competitie.

Terugblik

30/09/2018 RAFC – AA Gent

De laatste thuiswedstrijd tegen AA Gent dateert al van eind september vorig jaar. Antwerp komt na 15 minuten op achterstand in het eigen Bosuilstadion. Maar in de 22ste minuut zet Dieumerci Mbokani de bordjes terug gelijk op aangeven van Simen Juklerod. De ruststand was 1-2 nadat Vadis Odjidja de bal voorbij Sinan Bolat trapte.

Maar Antwerp zou Antwerp niet zijn mochten ze de rug niet rechten en het de tegenstander het moeilijk blijven maken. Wederom op aangeven van Simen Juklerod was het deze keer kapitein Faris Haroun die de gelijkmaker mocht maken. 2-2 werd zo de eindstand op een spannende zaterdagavond.

Herbeleef de sfeer hieronder opnieuw

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

13/04/2019 AA Gent – RAFC

De vierde wedstrijd van Play-Off 1 was op het veld van AA Gent. Antwerp slaagde erin om zijn 3de overwinning op rij te pakken dankzij een 1-2 overwinning. Amary Baby en Lior Refaelov waren de doelpuntenmakers voor Antwerp die avond. Niet alleen in het uitvak maar ook in de andere tribunes waren de Antwerpsupporters goed vertegenwoordigd die avond.

Herbeleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in