De Sart: “Mag van voetbalbond voor Antwerp spelen”

0
Alexis De Sart R Antwerp FC frontaal
Alexis De Sart (Bron: rafc.be)

Alexis De Sart spreekt. En dat over de transfer die heel wat stof doet opwaaien in Limburg en Antwerpen. “De nodige documenten zijn getekend. Van de voetbalbond mag ik in de eerste officiële wedstrijd van Antwerp aantreden”, vertelt de middenvelder in Gazet van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Een optie die in maart gelicht zou zijn, maar die betwist wordt en waardoor Antwerp Alexis De Sart gratis kon overnemen. Kort gezegd is dat de overgang van de middenvelder. Via juridische weg wil Sint-Truiden VV nog een vergoeding opstrijken, maar De Sart ligt er niet wakker van. “Ik zal niet zeggen dat het achter me ligt, maar het zijn mijn zaken niet meer.”

“Logisch moment voor transfer”

“De nodige documenten zijn ondertekend. Van de voetbalbond mag ik in de eerste officiële wedstrijd van Antwerp aantreden. Ik begrijp de onvrede wel. De reactie van Sint-Truiden is heel normaal. Ook voor mij was het moeilijk om de club op deze manier te verlaten. Maar dit was een logisch moment om de volgende stap te zetten. Ik wil me nu vooral focussen op wat komt met Antwerp. Over de rest ontfermen mijn advocaten zich.”

Marc Brys probeerde de middenvelder nog op andere gedachten te brengen, maar slaagde daar niet in. “Hij was wel wat ontgoocheld, maar dan vooral over de situatie. Niet over mijn drang naar een transfer. Hij begreep wel dat zulke zaken gebeuren in het voetbal.”

Zware trainingen

En net als zijn ex-coach bij Sint-Truiden is Laszlo Bölöni iemand die fysieke arbeid niet schuwt. “Beide trainers zijn fan van lange oefensessies”, lacht hij. “Bij Sint-Truiden trainden we doorheen het jaar vaak twee keer. Dat is hier toch anders, heb ik begrepen. Bij Antwerp is vooral de voorbereiding zeer zwaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in