De Laet: “Blij dat we op de Bosuil spelen”

0
Ritchie De Laet Royal Antwerp FC frontaal

Ritchie De Laet, gisteren 31 geworden, doet het niet onaardig op de linksachterpositie nadat Simen Juklerod naar de kant vloog. De blonde verdediger speelt elke week zijn wedstrijd en is een graag geziene man op het veld. “Dat is wat we nodig hadden”, stelde hij in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Antwerp kende een moeilijke periode met amper één zege in zes wedstrijden. Onder andere een pijnlijke nederlaag tegen KV Mechelen zat daar tussen, maar de laatste weken draait het weer bij The Great Old. Vooral thuis: winst tegen Club Brugge én AA Gent.

Bosuil

“Eerlijk, ik ga blij zijn dat we weer op de Bosuil kunnen spelen”, vertelde Ritchie De Laet. “Hoe we uit en thuis spelen, is soms te verschillend en dat moet eruit. We moeten wat thuis kunnen, ook op verplaatsing tonen.” The Great Old overkwam het ook tegen AA Gent, waar het in extremis een puntje meepikte.

“Ik was tegen AA Gent op een bepaald moment naar links en rechts aan het kijken en ik wist niet wie ik juist moest pakken. Dat is lastig, maar we blijven wel ongeslagen tegen de toppers. Dat is iets wat we nodig hebben. We hadden een paar resultaten die niet goed waren, dan is punten pakken tegen de ploegen rond ons heel belangrijk.”

KV Mechelen

En zo wordt de wedstrijd tegen KV Mechelen ook een belangrijke klus voor The Great Old, aangezien Malinwa één punt minder heeft dan ‘s lands oudste club. Een overwinning zou de kloof met geel-rood naar vier punten brengen en een voorlopige tweede plaats in het klassement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in