De Kerels tegen de Mannen vant Stad! (voorbeschouwing)

0
Faris Haroun Royal Antwerp FC KRC Genk Bryan Heynen gele kaart
Bron: Play Sports

Zondag 17 maart speelt Antwerp de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Dit in het Guldensporenstadion tegen KV Kortrijk. Een wedstrijd waar voor Antwerp nog punten te winnen zijn in het kader van een betere uitgangspositie in Play-Off 1 maar voor KV Kortrijk is er niets meer te winnen of te verliezen.

Royal Antwerp Football Club

Laszlo Bölöni moet rekenen op een aantal afwezigen. Allereerst de twee geschorsten onder de naam van Faris Haroun en Sambou Yatabaré. Zij zitten de 2de en laatste dag van hun schorsing uit. Maar hun twee vervangers hebben zich vorige week al kunnen tonen onder de naam van Omar Govea en David Simao. Terwijl Simao feitelijk nooit echt in de wedstrijd voorkwam probeerde Govea zijn kunsten te tonen en een tegenaanval te lanceren. Beide hadden de rol om zich te positioneren als controlerende middenvelder terwijl hun kwaliteiten toch meer in het aanvallend compartiment tot uiting komen.

De kans dat Jelle Van Damme aan de aftrap zal verschijnen is zeer klein. Hij staat momenteel op 9 gele kaarten en tel daar één bij en hij mag twee wedstrijden in de tribune plaatsnemen. Een risico dat de trainer niet gaat nemen.

De geblesseerden

Zowel Dieumerci Mbokani als Ivo Rodrigues blijven problemen ondervinden met de knie en geraken mogelijks niet speelklaar. De kans is zeer groot dat ze rust krijgen om zich zo klaar te stomen voor Play-Off 1.

Maar dit zijn spijtig genoeg niet de enige geblesseerden bij de Great Old. Ook Amara Baby en Sinan Bolat geraken mogelijk niet fit voor de confrontatie met Kortrijk.

Simen Juklerod had er al meer dan een halve competitie opzitten in Noorwegen toen hij op Den Bosuil arriveerde in het tussenseizoen. Daar komt nog bij dat het de veldspeler is die sinds het begin van de competitie al de meeste minuten heeft gemaakt. Daarom heeft de trainersstaf besloten hem wat extra vakantie te gunnen zodoende hij zijn batterijen kan opladen voor Play-Off 1.

De opstelling

Laszlo Bölöni zal dus moeten puzzelen voor de verplaatsing naar Kortrijk. Maar om te spreken van een B-elftal dat zal aantreden dat is overdreven. Elke speler binnen de A-kern moet steeds klaar zijn op de rood witte kleuren te verdedigen en zich te tonen aan de trainersstaf en de supporters. Jongens die weinig kansen hebben gekregen de laatste weken of maanden moeten nu opstaan en het de trainer moeilijk maken.

Hopelijk bekijken zij het ook zo en kunnen de fans met een goed gevoel de bus op richting Antwerpen.

KV Kortrijk

KV Kortrijk kende een zeer moeilijk begin van de competitie. Met als gevolg dat Glenn De Boeck in november 2018 aan de deur werd gezet. Dezelfde dag werd zijn vervanger aangesteld Yves Vanderhaeghe.

Sindsdien zijn ‘De Kerels’ van Yves Vanderhaeghe aan een gestage opmars bezig in de Jupiler Pro League. Dit bracht hen tot de 9de plaats in het klassement. Wat ondertussen toch al hun 11de seizoen in 1ste klasse is sinds de promotie in 2008.

Niet alleen bij de Great Old maar ook bij KV Kortrijk zijn er een aantal spelers onzeker. Zo zijn Abou Keita, Idir Ouali en Joel Pereira er waarschijnlijk niet bij.

De heenmatch

De heenmatch op Den Bosuil eindigde op een 0-0 gelijkspel. Maar de Great Old domineerde heel de partij. Een karrenvracht aan kansen, veruit het meeste balbezit en dominant in de stilstaande fases toch kon die ene verlossende goal niet gemaakt worden. Antwerp eindigde zo zijn 1ste thuismatch van het seizoen 2018-2019 met een doelpuntloos gelijkspel.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw.

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in