De Decker: “De plannen van Antwerp zijn uniek in België”

0
Wim De Decker Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC staat aan de vooravond van zijn eerste deelname aan play-off 1. En dat amper twee jaar nadat de Great Old promoveerde naar de Jupiler Pro League. Wim De Decker, toen T1 en nu T2, blikt in Sport/Voetbalmagazine terug en vooruit.

Registreer je op betFIRST en krijg 200 euro cadeau om te wedden op play-off 1!

“Toen ik in november 2016 trainer was geworden, had ik geen ruimte om mijn voetbalvisie uit te werken op praktisch vlak. Het moest zó snel gaan, we moesten week na week winnen om nog een kans te maken op de titel”, blikt Wim De Decker terug.

“Wist niet wie T1 zou worden”

En dus besloot De Decker om een stap terug te zetten en T2 te worden van Antwerp in Eerste Klasse A. “Ergens wilde de familie Gheysens dat ik T1 zou blijven, maar aan de andere kant beseften ze dat het moeilijk zou worden, omdat de club op het punt stond om enorm te groeien”, legt hij uit.

“Toen ik tekende als T2 wist ik nog niet wie hoofdtrainer zou worden”, verrast De Decker. “Maar toen ik na de promotie in de gaten kreeg hoe de familie de zaken aanpakte, geloofde ik wel dat ze een verhaal op poten aan het zetten waren dat zou kloppen. Ik voelde dat ze me niet naast om het even wie zouden zetten.”

“Begin van enorm mooi, professioneel verhaal”

Het vertrouwen van Wim De Decker in Paul Gheysens is groot, zo blijkt uit het interview in Sport/Voetbalmagazine. “De plannen die de familie vooropstelde, zijn uniek in België, zeker op de lange termijn. Het Antwerp van vandaag is maar een tussenstap.”

“De familie gelooft bijvoorbeeld heel erg in statistieken, in iets wat veel verder gaat dan de gewone scouting. Ze zien het ruimer dan het louter meten van fysieke parameters: het gaat dan over het helemáál screenen van voetballers, ook mentaal. Als ik daarnaast zie hoeveel mensen er al zijn bijgekomen in de omkadering en als ik de plannen hoor over de jeugdwerking, denk ik dat we aan het begin staan van een enorm mooi, heel professioneel verhaal”, legt hij uit.

Laszlo Bölöni

Ook met Laszlo Bölöni klikt het. “Ik dacht altijd dat we verschillend waren, maar op tv zei hij eens dat hij ons heel gelijkaardig vindt. Toen begon ik erop te letten en dacht ik: verdoeme, hij heeft een punt”, zegt De Decker. “We zeggen allebei rechtuit dat iets zus of zo is. Vrij hard, misschien. Al doen we dat niet helemaal op dezelfde manier. Ik zeg evengoed waar het op staat, maar ik hou er ook rekening mee dat je niet weet hoe de kaarten over een paar weken liggen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in