Assistent De Decker over Quirynen: “Hij is een genot om mee te werken”

0

De Bosuil maakte twee weken geleden voor het eerst kennis met Robbe Quirynen tegen Waasland-Beveren. In de volgende thuiswedstrijd kreeg de jongeling van Laszlo Bölöni meteen ook een basisplaats. “Hij is een genot om mee samen te werken”, zegt assistent-coach Wim De Decker over zijn poulain in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Wim De Decker bracht Antwerp als coach naar de Jupiler Pro League, maar koos daarna voor een rol in de schaduw. Hij vormt ondertussen de brug tussen de beloften en de A-kern. Zo bouwde de T2 een goeie band op met de jonge Robbe Quirynen.

“Ik ontferm me over hem, net als over de andere jongeren die de sprong naar de A-kern maken”, vertelt hij. “Robbe is een genot om mee samen te werken: hij pikt alles razendsnel op en er staat een goede kop op. Voor de match tegen Sint-Truiden nam ik hem even apart om mijn ­ervaringen over mijn debuut met hem te delen. We zijn er tenslotte om de kneepjes van het vak bij te brengen.”

Geen zenuwen

Zenuwen kende de jongeling niet. “Je ziet dat hij nog vrijuit speelt en niet te veel nadenkt over de ploeg”, stelt De Decker. “Het vrolijke, spontane moet op die leeftijd overheersen. Zijn aanwezigheid in de A-kern is een verrijking voor de club, al vind ik dat we niet te zot moeten doen over die eerste basisplaats”, klinkt het nog.

“Maar als Robbe Quirynen zo blijft evolueren, twijfel ik er niet aan dat hij een mooie carrière tegemoet gaat”, besluit de assistent van Antwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in