Coopman na derde poging wél bij Antwerp: “Als ik wist wat ik nu weet, zat ik hier vorig jaar al”

0
Sander Coopman Antwerp frontaal

Sander Coopman maakte de overstap van KV Oostende naar Antwerp. The Great Old informeerde al voor de derde keer voor de middenvelder en deze keer zette hij de stap. “Ik schrok dat ze nog altijd geïnteresseerd waren na mijn wisselvallig seizoen bij KV Oostende”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Derde keer, goeie keer. Zo is het spreekwoord ook van toepassing bij Sander Coopman. De 24-jarige middenvelder tekende een contract op de Bosuil. “De bal heb ik nog niet veel gezien”, lachte hij. “Veel lopen, maar dat wist ik met zo’n trainer. In de kleedkamer wezen ze me er ook al snel op dat ik best mijn loopsloffen meeneem. Even op mijn tanden bijten, het kan me alleen maar beter maken.”

In de zomer van 2017 was er een eerste contact tussen Coopman en Antwerp, maar het duurt nog twee zomers alvorens hij de overstap maakte. “De eerste keer haakte ik zelf af omdat de speelstijl niet zo bij me paste. Had ik vorig jaar geweten wat ik nu weet, tekende ik toen al. Ik was een beetje bang om de stap te zetten. Tijdens de gesprekken werd me gezegd dat ze meer voetbal in de ploeg willen. Ik schrok een beetje dat ze Antwerp nog een optie was na mijn wisselvallig seizoen bij KVO.”

“Concurrentie is groot”

Ook Zulte Waregem was (opnieuw) een mogelijkheid. “Ik was aan het wachten op onderhandelingen met hen, maar toen kreeg ik bericht dat Antwerp een concreet bod had uitgebracht. Een dag later was alles beklonken. Ik heb veel te danken aan Francky Dury, alleen wilden zij de kat uit de boom kijken en Antwerp en ikzelf niet. Laszlo Bölöni vroeg me waarom het vorige keer niet tot een deal kwam en dat gaf me een goed gevoel.”

“Ik ga er alles aan doen, maar ik hou er rekening mee dat ik niet vanaf de eerste speeldag in de ploeg zal staan”, zegt Coopman nog. “Het niveau ligt hier hoog en de concurrentie is niet van de minste. Ik leerde al veel van Refaelov bij Club Brugge en dat zal hier niet anders zijn. Ik heb voor drie jaar getekend en als het eerste seizoen er niet helemaal op is, dan heb ik er nog twee om er door te komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in