“Door contractverlenging Mbokani geef je supporters signaal dat je het meent”

0
Eddy Snelders Sporza analist
Bron: Sporza

Dieumerci Mbokani blijft nog een jaartje voetballen op den Bosuil. De Congolees tekende afgelopen vrijdag een nieuw contract voor één seizoen. Volgens analist Eddy Snelders is dit een belangrijk signaal. “Dit is een statement dat vooral voor de Antwerpsupporters belangrijk is”, verklaarde hij bij ATV.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Mbokani die blijft, het leek een verre droom op 26 mei, toen hij verklaarde dat hij zijn laatste wedstrijd voor Antwerp had gespeeld. “Er is gesproken tussen de directie van de club en Mbokani zelf”, zei Snelders. “En het werd een overwinning voor Antwerp door hem bij te laten te tekenen.”

“Dit is een statement dat voor de Antwerp-fans belangrijk is”, vertelt hij nog. “Dat wil zeggen dat de club er alles aan doet om de ploeg bij elkaar te houden en liefst dan nog kwalitatief wil versterken. Als je Mbokani nog een jaar langer kan houden, dan geef je een signaal naar je supporters dat je het meent.”

“Vertrouwen aan spelers”

Door onder andere Anderlecht af te houden, is Antwerp een ploeg om rekening mee te houden. “Dit is doorslaggevend voor de spelers. Zij zagen ook dat Antwerp twee jaar geleden uit de tweede klasse kwam zonder ietwat van toekomst. Dan zie je deze groei en dat geeft als speler ook vertrouwen om erin te stappen om mee te bouwen aan de verdere toekomst van de club”, besloot Snelders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in