Buta maakte rentree: “Belangrijk om minuten te maken”

0

Aurélio Buta maakte afgelopen weekend zijn rentree nadat hij voor de start van de Play Offs geblesseerd uitviel. Een overwinning vierde hij niet met de ploeg, een persoonlijke overwinning was het wel. “Ik was er klaar voor en heb weer het vertrouwen dat ik nodig heb. Dit voelt goed”, zegt de rechtsachter in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’!

Zaterdag werd geoefend tegen het Duitse Magdeburg. De oefenmatch eindigde op 1-1. Maar voor Aurélio Buta was het eindelijk weer zwoegen. “Het was belangrijk om na al die tijd weer minuten te maken”, zegt de rechtsachter, die voor het eerst sinds 17 maart weer tussen de lijnen stond. “Ik was er klaar voor en heb weer het vertrouwen dat ik nodig heb na twee weken trainen met het team.”

“Dit voelt goed. Het was een delicate blessure en dat maakt het des te meer bijzonder dat ik weer terug ben, maar ik moet nog een beetje opbouwen. Daar is de komende weken nog tijd voor. Het wordt belangrijk om nog wat minuten te maken. Ik sta er nog niet voor honderd procent, maar wel bijna”, klinkt het nog.

Buta of De Laet?

In tussentijd besloot Antwerp om Ritchie De Laet weer in de armen te sluiten. “Door de blessure van Daniel Opare (hij is out tot en met december, red.) had de club haast geen andere keuze. We zitten allemaal op dezelfde boot, trainen en spelen samen. Ik heb er helemaal geen probleem mee dat Ritchie erbij kwam, integendeel. Ik heb die concurrentie net nodig. Het is aan de trainer om te beslissen wie er speelt”, besluit hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in