‘Buta gevolgd door Premier League-clubs’

0
Aurelio Buta Royal Antwerp FC Bosuil
Bron: YouTube RAFC

Een lucratieve uitgaande transfer, dat zat er tot dusver nog niet in voor Antwerp, maar The Great Old heeft er wel een aantal scouts bij. Enkele Premier League-clubs hebben hun pijlen gemikt op Aurelio Buta. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Een wintertransfer behoort tot de mogelijkheden.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Aurelio Buta kwam in de zomer van 2017 over van Benfica. Hij werd eerst een jaar gehuurd en kwam nadien definitief over. De Portugese rechtsachter speelde zo goed als alles en was ook na de komst van Daniel Opare, een ex-Rouche nota bene, de vaste rechtsachter. Tot een blessure hem de Play Offs kostte.

Maar ook dit seizoen staat de rechtsachter er weer. Van de twaalf competitiewedstrijden speelde hij er tien en speelde hij, op de thuismatch tegen Waasland-Beveren na, telkens de volle negentig minuten. Overigens was het in die wedstrijd het debuut (en de bijhorende saga) rond Robbe Quirynen.

Wolverhampton en Watford

Maar Buta heeft indruk gemaakt. De Portugese rechtsachter staat, volgens Gazet Van Antwerpen, in de belangstelling van zowel Wolverhampton als Watford. Zij volgen zijn prestaties al het ganse seizoen. De Engelse rode lantaarn stuurt volgende maand een mannetje richting België om de onderhandelingen op te starten. Beide clubs overwegen een bod uit te brengen en hem in de winterstop binnen te halen.

Volgens Transfermarkt is de huidige marktwaarde van Buta geschat op zo’n drie miljoen euro. Dat kan wel eens een lucratieve transfer worden voor The Great Old, als alles door gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in