Buta terug fit; ziekenboeg Antwerp bijna leeg

0
Aurelio Buta Royal Antwerp FC RAFC
Bron: YouTube RAFC

Goed nieuws voor Royal Antwerp FC en trainer Laszlo Bölöni op stage in Spanje. Gisteren trainde Aurélio Buta voor het eerst opnieuw met de groep. Daarmee is, op Omar Govea na, iedereen weet fit bij ‘The Great Old’.

Aurélio Buta was bij Antwerp uitgegroeid tot een basisspeler tot hij een kleine maand geleden in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren (0-2 nederlaag) een blessure opliep. Aanvankelijk leken de knieproblemen van de Angolese Portugees mee te vallen, maar uiteindelijk stond Buta toch langer aan de kant dan gedacht.

De flankverdediger miste de topper tegen Club Brugge en was er ook tegen Royal Excel Moeskroen nog niet bij. Hij vertrok wel mee met Antwerp op stage en werkte daar verder aan zijn terugkeer. Die kwam er gisteren toen Buta voor het eerst een volledige training afwerkte met de groep, schrijft Gazet van Antwerpen.

Buta traint direct twee keer

Bölöni legde er meteen serieus de pees op want Aurelio Buta trainde gisteren direct twee keer, in tegenstelling tot de merendeel van de spelers. Voor de grote groep hield Bölöni het uitzonderlijk bij één training en een tactische videosessie.

Alleen Abdoulaye Seck (ook pas terug uit blessure), doelmannen Bill Lathouwers en Jens Teunckens en de jongeren Japhet Muanza, Nando Nöstlinger, Gaël Kakudji, Robbe Quirynen en Antoine Bernier trainden twee keer.

Govea enige geblesseerde in kern Antwerp

Omar Govea is nu nog enige geblesseerde in de kern van Antwerp. Hij revalideert verder in België en zou pas over twee weken terug fit zijn.

Gazet van Antwerpen laat op Twitter weten dat vandaag Faris Haroun zich afzijdig hield en wegbleef van het trainingsveld. Hij werkte met de kinesist door een probleem met zijn hamstrings.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in