Brengt Antwerp licht in de Luminus Arena? (voorbeschouwing)

0
Antwerp FC Fans Pyro Bosuil

Zondag om 18 uur is het zover. Dan speelt de Great Old op het veld van Racing Genk. Geen gemakkelijke wedstrijd maar welke is dat wel?

Beide ploegen starten met een 0 op 6 aan deze wedstrijd. Antwerp met een nederlaag tegen Lokeren en Sporting Anderlecht. Racing Genk na een nederlaag tegen Club Brugge en Europees tegen Slavia Praag.

Beide hebben dus dringend nood aan eerherstel en willen zo snel mogelijk Play-Off 1 veilig stellen.

De Great Old

Laszlo Bölöni kan rekenen op een volledig fitte kern. Alleen Didier Lamkel Zé is geschorst na zijn 5de gele kaart in de wedstrijd tegen Anderlecht. Zou hij in de kleedkamer al de bijnaam Didier VARkel Zé hebben gekregen?

Didier Lamkel Zé Antwerp FC
Foto www.rafc.be

Het vraagstuk gaat zijn wie dat hem gaat vervangen. Krijgt Geoffry Hairemans nog eens zijn kans? Zelfs nadat hij op de laatste dag van de transferperiode toch bij Antwerp bleef krijgt hij nauwelijks speelminuten. Een paar minuten op Oostende waren wel goed genoeg voor direct een goal.

Een overdonderende dank u wel van het uitvak was de kers op de taart!

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Maar er zijn nog verscheidene kandidaten die uitdrukkelijk solliciteren voor een basisplaats. Ivo Rodrigues, David Simao en & Amara Baby zijn allen geduchte vervangers.

Aanvallend voetbal

Vele supporters hopen dat er eindelijk eens aanvallend voetbal gaat volgen. Het minder mooie spel werd de laatste maanden gecompenseerd door punten te pakken. Maar wanneer er een mindere periode volgt (al is 7 op 15 na de winterstop niet dramatisch) dan begint de Antwerp supporter snel te morren. De povere prestaties van Sambou Yatabaré en Jonathan Bolingi maken de kreet naar meer creativiteit en aanvalslust alleen maar luider.

Maar dikwijls wordt vergeten dat Antwerp 2 jaar geleden nog in het vagevuur van 2de klasse stond.

‘t Stad is ook niet op één dag gebouwd.

Racing Genk

De mannen van Philippe Clement zijn aan het uitzonderlijk seizoen bezig. Midden juli moesten zij al aan de slag in de 1ste voorronde van de Europa League (een sprookje dat afgelopen donderdag eindigde tegen Slavia Praag). Dit maakt Racing Genk de club met veruit de meeste officiële wedstrijden van alle clubs in de Jupiler Pro League, namelijk 44. Daartegenover heeft Antwerp tot op heden 27 officiële partijen gespeeld.

Terwijl Antwerp met een volledige fitte kern kan aantreden is dit niet het geval bij Racing Genk. De Europese match van afgelopen donderdag heeft wel wat schade toegebracht. Zo is keeper Danny Vukovic twijfelachtig met een ribblessure en zijn Casper De Norre en Bryan Heynen ziek en twijfelachtig voor zondag.

Propere handen en transferitis

Buiten de opeenstapeling van wedstrijden zijn er nog andere strubbelingen bij Racing Genk. Hun naam komt voor in de zaak ‘Propere Handen’ in verband met het witwassen van zwart geld. Tot slot heeft hun spelverdeler en mogelijks één van de meest technisch begaafde spelers in de competitie, Alejandro Pozuelo, last van ‘transferitis’. Een kwaal die zich als de griep kan verspreiden in een spelersgroep.

Maar zelfs met deze strubbelingen en mogelijke afwezigen blijft Racing Genk een topploeg en een titelkandidaat. Een moeilijke match wacht de mannen van Laszlo Bölöni, dat is zeker.

De heenmatch

De wedstrijd op De Bosuil begon fantastisch voor de Great Old. Na 45 minuten stond het 2-0 na wervelend voetbal in een daverende sfeer. Spijtig genoeg kwam Racing Genk als waanzinnigen uit de kleedkamer en overrompelden ze Antwerp in de 2de helft. Dit wel met de hulp van de scheidsrechter (bekijk dit hier). Zo eindigde wedstrijd in harde 2-4 cijfers.

Herbeleef de overdonderende sfeer hieronder terug.

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Vorige bezoek Luminus Arena

Zondag zal het bijna dag op dag één jaar geleden zijn sinds het vorige bezoek van de Great Old aan de Luminus Arena. Het uitverkochte uitvak gaf 90 minuten alles maar bij Antwerp was het toen al uitkijken naar het einde van het seizoen. De spelers waren fysiek en mentaal op na een slepend seizoen en konden Racing Genk niet bijhouden. 4-0 was de harde eindstand.

Herbeleef de sfeer die het Antwerp legioen bracht hieronder opnieuw.

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in