Plannen Bosuilstadion concreter: tribune 2 en 3 sfeertribune met zit- en staanplaatsen

0
Bosuil Bosuilstadion Tribune
Antwerp

Er is meer nieuws over hoe het vernieuwde Bosuilstadion er zal uitzien. Zo zal de sfeertribune zich uitstrekken over tribune 2 en 3. De afbraak en heropbouw van tribune 4, een familietribune met jeugdcomplex, loopt wel enige vertraging op.

Een modern, vernieuwd stadion met plaats voor 23.000 fans, dat was het plan dat eind september voorgesteld werd. Paul Gheysens, eigenaar van Antwerp FC, en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, deden toen op een persconferentie de plannen uit de doeken.

Na de nieuwe hoofdtribune met 5.630 plaatsen, zou nu ook de rest van het Bosuilstadion aangepakt worden. Tribune 2, 3 en 4 moeten tegen volgend seizoen ook volledig vernieuwd zijn en de hoeken van de Bosuil worden toegemaakt.

Vertraging Tribune 4

Paul Gheysens hoopte dat zijn bouwbedrijf Ghelamco al in oktober de vergunning krijgen hebben om aan de verbouwing van tribune 4 te beginnen. Die wordt volledig gesloopt en vervangen door een familietribune met aangrenzend jeugdcomplex. Dat laatste moet plaats bieden aan dubbel zoveel jeugdspelers als nu het geval is bij RAFC.

Maar die plannen hebben volgens de Gazet van Antwerpen vertraging opgelopen. Volgens de stad heeft het uitblijven van de vergunning te maken met asbest in het oude gebouw. “Van asbest heb ik geen weet, maar de sloop zal zeker niet meer voor 2018 zijn”, zegt Dimitri Huygen, communicatiemanager bij Antwerp FC. “Wellicht pas voor het voorjaar van 2019.”

Bosuilstadion Royal Antwerp FC Tribune 2
Antwerp

Geen vertraging voor vernieuwd Bosuilstadion

Die vertraging brengt de totale plannen niet in gevaar. Tribune 2 en 3 ging sowieso maar na het seizoen tegen de vlakte gaan en Antwerp houdt ook nu vast aan die timing.

“We moeten alleen de tijdelijke vergunning voor die 700 plaatsen op tribune 4 die begin januari afloopt, verlengen”, zegt Huygen. Op die manier zouden er tot het einde van het seizoen 16.000 fans iedere wedstrijd in het Bosuilstadion kunnen bijwonen.

Tribune 2 en 3 worden grote sfeertribune

Het meeste onduidelijkheid was er tot nu toe over de plannen voor tribune 2 en 3. Omdat de familietribune 3 naar de overkant van de Bosuil verhuist, kan Antwerp zijn sfeertribune uitbreiden zodat zowel tribune 2 als 3 er deel van zullen uitmaken.

Die nieuwe grote sfeertribune zal uit twee ringen bestaan. “De hele onderste ring van tribune 2 en tribune 3 zullen staanplaatsen zijn, volgens het Safe Standing-systeem: met vaste reling met telkens een inklapbaar zitje, naargelang de wedstrijd: competitie of Europees”, zegt Huygen in Gazet van Antwerpen. De UEFA verplicht namelijk zitplaatsen voor Europese wedstrijden. “De bovenste ring wordt ofwel permanente zitje ofwel gedeeltelijk hetzelfde systeem als de onderste ring.”

Tribune 2 3 Bosuil Antwerp Bosuilstadion sfeertribune
Een voorbeeld van het Safe Standing-systeem dat zal toegepast worden op de nieuwe sfeertribune.

“Misschien zelfs 27.000 plaatsen”

Over de grootte van die nieuwe sfeertribune is nog geen beslissing gevallen. “De cijfers per tribune liggen nog niet vast en zelfs niet of we bij 23.000 plaatsen blijven of gaan voor 27.000 plaatsen”, zegt Huygen. Op de eerste persconferentie hintte Paul Gheysens al naar een nog grotere capaciteit. “Pas als de vergunningsaanvraag afgerond is, zal alles vastliggen.”

De communicatiemanager van Royal Antwerp FC had wel goed nieuws voor de 7.000 abonnees van de huidige tribune 2. “Iedereen die nu een abonnement heeft op tribune 2 krijgt voorrang als er nieuwe plaatsen moeten gekozen worden. Ze kunnen dan kiezen voor een zitplaats of een staan-zit-combinatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in