Antwerp stelt vernieuwde Bosuil voor met 23.000 plaatsen

2
Gheyssens De Wever persconferentie

Paul Gheysens en Bart De Wever hebben de toekomstplannen van het Bosuilstadion voorgesteld. Royal Antwerp FC blijft op zijn huidige locatie spelen, maar vernieuwt de Bosuil grondig. Het moderne, vernieuwde stadion zal plaats bieden aan 23.000 toeschouwers.

De nieuwe plannen werden uit de doeken gedaan op een persconferentie. Voor Antwerp waren eigenaar Paul Gheysens en sportief directeur Luciano D’Onofrio aanwezig. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) vertegenwoordigden het stadsbestuur.

Nadat Ghelamco, het bouwbedrijf van Paul Gheysens, vorig jaar in een recordtempo de hypermoderne Tribune 1 van de Bosuil had gebouwd, was het afwachten wat er met de rest van het stadion zou gebeuren.

Staantribune, hoeken dichtgemaakt en jeugdcomplex

Daarover is nu meer duidelijk. De mythische Tribune 2 blijft de sfeertribune, maar dan wel helemaal vernieuwd en als staantribune. Klapstoeltjes moeten ervoor zorgen dat RAFC in orde is met de reglementen van de UEFA als het in de nabije toekomst Europees voetbal wil spelen in het Bosuilstadion.

Ook Tribune 3 en 4 krijgen een volledige make-over. Daarnaast zullen de hoeken van het stadion dichtgemaakt worden, volgens een idee dat Gheysens himself oppikte in New York. Er komt ook een dakstructuur om geluidshinder in de buurt te beperken. Een nieuw jeugdcomplex aan Tribune moet er daarnaast ook voor zorgen dat de club het aantal jeugdspelers kan verdubbelen tot 400 à 500.

23.000 toeschouwers in 2019

Dat alles zal een moderne Bosuil opleveren met plaats voor 23.000 toeschouwers. Voor de renovatie van Tribune 1 waren dat er nog 10.000 minder. Wanneer die ‘Bosuil 2.0’ klaar zal zijn kon Gheysens nog niet met zekerheid zeggen.

“We proberen het in 2019 te realiseren. Dat hangt ook af van vergunningen. We hebben ons huiswerk gedaan, maar toch kan er altijd nog iets mislopen”, zei de ambitieuze eigenaar van Royal Antwerp FC. Eind oktober zouden de laatste details van de plannen moeten ingevuld zijn.

Zo zal de vernieuwde Bosuil eruit zien:

Bosuil nieuw persfoto

Bosuil vernieuwd 23.000

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in