Bölöni voor duel tegen Genk: “Een interessante test”

0
Laszlo Bölöni R Antwerp FC training zijkant

Racing Genk is vanavond de tegenstander van Antwerp in de Jupiler Pro League. The Great Old hoopt de zege tegen KV Kortrijk te gebruiken als een nieuwe springplank richting de top in het Belgische voetbal. Laszlo Bölöni heeft veel lof voor de landskampioen. “Ze zijn een voorbeeldclub, niet alleen voor ons, maar voor heel de Belgische voetbalwereld.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Afgelopen zaterdag verraste Laszlo Bölöni met een aantal namen en invallers. Dat liep uitstekend. De concurrentie is toegenomen. “Dat is iets waar iedereen mee om moet leren gaan”, zegt de coach in Het Laatste Nieuws. “Neem het voorbeeld van Ivo Rodrigues. Hij was goed aan het seizoen begonnen, maar dan kwamen Kevin Mirallas en Manuel Benson erbij en keerde Didier Lamkel Zé terug uit de B-kern.”

“Ivo heeft die bijkomende concurrentie niet onmiddellijk goed kunnen verteren. Recent had ik wel een goed gesprek met hem en tijdens zijn invalbeurt tegen Kortrijk toonde hij dat hij voor ons een interessante speler kan zijn. Ivo weet wat ik van hem verwacht en nu is het dus aan hem om daar naar te handelen.”

Manuel Benson

Nog iemand die zijn kans heeft gegrepen: Manuel Benson. Die speelt straks tegen zijn ex-club. “Benson heeft een moedig debuut gemaakt. Sowieso heeft hij zijn defensieve taken goed uitgevoerd. In aanvallend opzicht verwacht ik nog iets meer, gewoon omdat ik weet dat hij het in zich heeft. Benson is een goede speler, alleen moet hij dat extra stapje nog zetten.”

“In de kleedkamer is hij al opengebloeid. Toen hij hier in het begin arriveerde, was Benson wat timide. Dat is intussen al veranderd. Nu moet hij ook op het veld zijn plek vinden, wat minder evident is als het seizoen al volop bezig is. Maar mettertijd kan dat wel in orde komen”, klonk het nog.

Over Racing Genk heeft de Antwerp-coach niets dan lof. “Het wordt een interessante, maar vooral moeilijke test. Van de Genkse kampioenenploeg vertrokken er een aantal sterkhouders, maar achteraan zijn ze versterkt en topschutter Mbwana Ally Samatta loopt er ook nog rond. Voor Paul Onuachu wordt het eveneens uitkijken. Die jongen is groot, maar tegelijk erg mobiel.”

“Racing Genk is een voorbeeldclub, niet alleen voor ons, maar voor heel de Belgische voetbalwereld. Zij hebben een bepaalde continuïteit. Vanuit hun jeugd komen altijd maar nieuwe talenten. Tijdens mijn eerste periode in België hadden ze een zekere Kevin De Bruyne op het middenveld en toen stond ene Thibaut Courtois in de goal. Ze tonen hoe het moet”, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in