Wie wordt de man van Bölöni?

0
Boloni persconferentie Antwerp

Hiervoor moet je niet voor je televisietoestel gekluisterd zitten deze week. Tot op heden hebben de Belgische televisiestations nog geen interesse in een docusoap met Laszlo Bölöni in de hoofdrol. Nochtans zou dit een hoge amusementswaarde hebben.

Terug naar zondag

De 90ste minuut is ingegaan en AA Gent probeert nog een laatste aanval op te zetten om toch maar de 3 punten thuis te houden. Dompé trapt maar Sinan Bolat kan de bal weg boksen. In de herneming probeert Brecht Dejaegere nog te scoren maar Bolat kan de bal klemmen. Dejaegere en Bolat blijven geblesseerd op de grond liggen en iedereen verwacht dat dit AA Gent – RAFC was.

Dit is zonder de VAR gerekend die Laforge direct naar het videoscherm roept. Het verdict: penalty en geel voor Jelle Van Damme. ‘Mister Clean Sheet’ Bolat pakt de strafschop van Vadis Odjidja. De match eindigt zoals ze begonnen is en Antwerp pakt de 2de plaats in het klassement.

Nummer 5 voor Van Damme

Van Damme Antwerp Extra Time

Jelle Van Damme moet niet alleen de helft van zijn wedstrijdpremie afstaan aan Bolat maar kreeg ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dit betekent automatisch een wedstrijd schorsing. Dus geen Jelle Van Damme in de topper tegen Sint-Truiden dit weekend. De ploeg waar Antwerp tegen zijn eerste competitienederlaag aanliep.

Maar dat was niet op gras dus feitelijk telt dit niet echt mee.

De vervangers in de verdediging: Batubinsika …

Dylan Batubinsika Antwerp FC

Vorig jaar hebben we in de eerste match van het seizoen mogen kennismaken van de uit Frankrijk overgekomen Dylan Batubinsika. Een ijzersterke verdediger met goede voeten die steeds voor de voetballende oplossing kiest. Hij had een heel sterk seizoen achter de rug dat spijtig genoeg werd afgesloten met een hardnekkige blessure. Daardoor heeft hij een groot deel van de voorbereiding gemist.

Hij lijkt de eerste en de meest logische keuze om Van Damme te vervangen. Maar is dit ook zo?

… of outsider Matheus Borges

Matheus Borges Antwerp FC

Abdoulaye Seck is momenteel nog geblesseerd dus hij moet niet bij het lijstje worden gerekend.

Dan hebben we nog Matheus Borges. De man die vorig jaar nog 2.789 minuten verzamelde maar de laatste weken een vaste stek in de tribune heeft na een blessure die enige tijd aansleepte. Het kan een extra wapen zijn op stilstaande fases, getuige zijn 4 goals vorig seizoen. Maar uitvoetballen is niet altijd zijn sterkte kwaliteit. Bikkelhard, sterk in kopduels maar geen man die een snelle aanval gaat lanceren met een afgemeten pas op 40 meter.

Wit konijn?

Gaat Bölöni een wit konijn uit zijn hoed toveren? Met de trainer van Antwerp weet je nooit. Faris Haroun komt terug uit schorsing en gaat logischerwijs zijn plek terug innemen centraal op het middenveld. Maar een tactische verrassing is Bölöni niet vreemd.

Vorig seizoen gaf hij Corryn een plek op het middenveld waar hij het uitstekend deed. Dit seizoen herhaalt hij dit met Opare. Dus waarom zou Bölöni dit nu niet herhalen met Faris Haroun. Alleen dan in de omgekeerde richting.

Maar dat wit konijn kan evengoed een talentvolle jeugdspeler zijn. De jonge rood witte beloften doen het dit uitstekend. Bölöni is een man die alles in het oog houdt. Dus wie weet krijgen we een jonge debutant die zich mag tonen op de Bosuil, in de Hel van Deurne-Noord.

“Only god knows”

Dit kan wel eens kloppen. Want Wim De Decker zal dit waarschijnlijk als eerste weten. De supporters zullen moeten wachten tot zaterdagavond. Dan valt het verdict!

Maar wie er ook speelt op die heilige Bosuilmat. Ze worden allemaal engelen die hun duivels ontbinden om de tegenstander een nederlaag aan te smeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in