Bölöni tevreden en toch ook niet: “Had liever die match niet gespeeld”

0

Laszlo Bölöni en Antwerp weten waarvoor ze staan: een Europese wedstrijd tegen het Roemeense Viitorul Constanta. En daar is de trainer niet zo blij mee. “Ik weet nu al dat ze er een wedstrijd van gaan maken tegen mij”, zegt de Roemeense coach van Antwerp.

Antwerp en niet AA Gent zal straks aan de bak moeten in de tweede voorronde van de Europa League. De UEFA besliste immers om KV Mechelen, zij het voorlopig, toe te laten tot de Europa League. Antwerp hoopte om een ronde later in te komen door een straf van KV Mechelen, maar komt van een kale reis terug.

“Ik heb gehoord dat we dan toch volgende week al in de Europa League aantreden”, opent Laszlo Bölöni in Gazet Van Antwerpen. “Dat de beslissing eindelijk genomen is. Ik had die wedstrijd liever niet gespeeld, want aan zo’n toernooi moeten beginnen zonder gerodeerd te zijn is een nadeel. Wie wél aan de competitie is begonnen, is in het voordeel.”

Roemenië

“Dat we naar Roemenië moeten, maakt het trouwens extra moeilijk”, zegt de Roemeen nog. “Want ik weet nu al dat ze het daar gaan zien als een wedstrijd tegen mij – één van hen. Ik heb nog altijd een huis in Roemenië en ga er geregeld met vakantie. Ook daarom was ik niet zo blij met deze loting”, klinkt het nog.

Bölöni hekelt echter het hele gedoe. “Of KV Mechelen nu Europa in gaat of niet, heel dit gedoe heeft het Belgisch voetbal gedevalueerd. Het is moeilijk te begrijpen dat zij die onze competitie organiseren en de regels opstellen, dat doen op een manier die niet afgestemd is op de UEFA”, besloot de Roemeense coach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in