Haalt Bölöni Mbokani bij Antwerp uit basis tegen Lokeren?

0
Dieumerci Mbokani Antwerp
YouTube RAFC

Laszlo Bölöni is niet te spreken over de mentaliteit van Dieumerci Mbokani. De toptransfer kampt met een conditionele achterstand, maar deed er volgens zijn coach niets aan om die in de interlandbreak weg te werken. “Mbokani was bijna de hele tijd afwezig”, zegt de trainer aan Gazet van Antwerpen.

Dieumerci Mbokani was de grote toptransfer die Luciano D’Onofrio uit zijn hoed toverde op de Bosuil. Dat de 32-jarige Congolees met een conditionele achterstand kampte, was niet meer dan normaal.

Toch toonde de aanvaller al snel zijn talent. In drie basisplaatsen en twee invalbeurten wist hij al twee keer te scoren. Een doelpunt om de 150 minuten zijn geen slechte cijfers om mee te beginnen … toch als er vooruitgang te zien is.

“Mbokani miste meerdere trainingen”

Voor die extra stap vooruit rekenden veel volgers op de interlandbreak. Mbokani weigert tot nader order te spelen voor de Congolese nationale ploeg en bleef dus in Antwerp.

Daar was hij echter niet te zien op het trainingsveld. “Of hij zijn fysieke achterstand geregeld heeft? Nee, Mbokani was bijna de hele tijd afwezig. Hij heeft dus niets geregeld want hij miste meerdere trainingen”, zei Bölöni gisterenmorgen aan de pers.

“Of Mbokani fit genoeg zal zijn …”

De officiële reden van de voormalige Gouden Schoen was blijkbaar kniepijn, maar aan de stem van Bölöni viel te horen dat de Roemeen niet helemaal tevreden was met het gedrag van Mbokani.

“Of hij fit genoeg zal zijn om zaterdag tegen Lokeren te spelen, kan ik niet zeggen … omdat ik gewoon geen antwoord heb op die vraag”, ging hij verder met zijn uitleg.

Rodrigues, Owusu en Baby tegen Lokeren?

De sneer van Bölöni beperkte zich niet tot de persconferentie. Op training, waar hij deze keer wel aanwezig was, verdween Mbokani uit de A-ploeg. Die bestond uit het aanvalstrui Ivo Rodrigues, Amara Baby en William Owusu.

Of dat trio zaterdagavond om 20 uur in de Bosuil ook aan de aftrap zal verschijnen, is nog niet zeker. Mogelijk houdt Bölöni het deze keer bij een waarschuwing om Mbokani duidelijk te maken dat niemand boven de ploeg staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in