Bölöni kent maandag straf na kritiek op VAR en scheidsrechter

1
Laszlo Bölöni Royal Antwerp FC
Bron: YouTube RAFC

Laszlo Bölöni is door dinsdag verhoord door een commissie van de Pro League die toeziet op respect voor scheidsrechter. De trainer van Royal Antwerp FC moet zich verantwoorden voor zijn uitspraken na de wedstrijd Royal Antwerp FC – Standard Luik.

Begin dit jaar riep de Pro League een nieuw reglement in het leven dat moet waken over het respect voor de wedstrijdleiding. Zowel spelers als trainers kunnen opgeroepen worden als ze “verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten” doen.

Tegen Laszlo Bölöni werd na de wedstrijd tegen Standard (1-1) een procedure gestart. Hij had toen kritiek op scheidsrechter Wim Smet en de VAR.

Boete voor Bölöni?

Dinsdag mocht de Roemeen naar Brussel om uitleg te geven aan een ad-hoccommissie. Die bestond uit ex-speler Gonzague Vandooren, ex-trainer Ariël Jacobs en ex-scheidsrechter Alexis Ponnet.

Het trio zal advies geven aan de Pro League die dan beslist of Bölöni zal gestraft worden voor zijn uitspraken of niet. Een schorsing kan de trainer niet krijgen, wel een boete van 5.000 euro. Antwerp liet al weten dat Bölöni dat bedrag zelf zal moeten betalen. Volgende week maandag kent hij zijn straf.

1 REACTIE

  1. Als Boloni trainer zou zijn van Anderlecht er zou geen straf zijn!!!!Maar ja de grote krijgen bang van Antwerp dat toch aan een mooi seizoen bezig is!!PROFICIAT AAN SPELERS,TRAINERS EN DE STAF!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in