Bölöni over ‘probleemgevallen’: “Ben niet iemand die rancuneus is”

0
Laszlo Bölöni R Antwerp FC training zijkant

Twee dagen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen en gespreksonderwerp nummer één blijft Kevin Mirallas. Het tweede, Manuel Benson, kwam ook ter sprake. Over de wedstrijd tegen Malinwa zelf sprak de Roemeen nauwelijks. “Ik kan zo’n dingen heel makkelijk van me af zetten”, stelde de Roemeen in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Kevin Mirallas en Laszlo Bölöni hadden een woordenwisseling voor de wissel van de flankaanvaller, terwijl Manuel Benson zich op social media uit liet over zijn niet-selectie in de topper tegen AA Gent. Beide incidenten kwamen ter sprake in aanloop naar de partij tegen KV Mechelen van komende vrijdag.

“Duurt voor mij 5 minuten”

“Ik heb gepraat met Kevin, voor iedereen, in de kleedkamer”, opende de Antwerpse coach. “Zo’n conflicten horen erbij. Want zelfs al gaat alles goed in een elftal, dan nog gaat het niet allemaal goed. Er is altijd iets en voor mij duurt dat dan exact vijf minuten. Ook bij Kevin. Geef me vijf minuten en ik ben het vergeten.”

“In ga niet zitten nadenken of filosoferen. In plaats van er bezig over te blijven zet ik er een punt achter”, sloeg hij op tafel. “Ik kan zo’n dingen heel makkelijk van me af zetten. Ik ben niet iemand die wraak neemt, die rancuneus is. Wraak, rancune is het wapen van mensen die niet intelligent zijn. Kevin maakt kans op een selectie tegen KV Mechelen, net als iedereen.”

Manuel Benson

Ook het geval Manuel Benson kwam even ter sprake. De flankaanvaller liet zich op social media uit over zijn niet-selectie tegen AA Gent door stats van vorig seizoen online te zetten. Maar vanaf het woord Instagram valt, onderbrak Laszlo Bölöni de spreker.

“Ik ga je onderbreken. Ik heb geen Instagram, geen Facebook. Ik ben Jelle Van Damme niet he, die dat allemaal gebruikt”, liet hij zich uit over een eerder incident vorig jaar. “Benson mag daarop zetten wat hij wil van mij. Hij heeft zelfs gelijk, met zijn statistieken van vorig jaar. Maar ook ik heb gelijk, want we staan vierde.”

“Met 14 spelen …”

“Ik heb de Bond trouwens al gevraagd om met veertien te mogen spelen, maar de federatie heeft dat niet geaccepteerd. Weet je, als jij met je vrienden voetbalt, mag je zelfs met twaalf tegen dertien spelen. Achteraf drink je samen een pint, het kan allemaal. Maar hier weet je dat je bij een profclub terecht komt. Dat moet iedereen goed beseffen”, besloot de Roemeen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in