Bölöni over ‘speciallekes’ Hairemans & Lamkel Zé: “Op sommige dingen heb je geen vat”

0
Geoffry Hairemans Didier Lamkel Zé R Antwerp FC
Geoffry Hairemans en Didier Lamkel Zé (Bron: rafc.be)

Laszlo Bölöni staat gekend om een moeilijke trainer te zijn, maar eigenlijk is de Roemeen best wel een lieve man. Naast het veld dan toch. Op het veld is de trainer streng voor zichzelf én voor anderen. In Het Nieuwsblad komt hij terug op twee moeilijke dossiers: Geoffry Hairemans en Didier Lamkel Zé. Allebei zijn ze ook op hun manier gekend bij het Antwerpse publiek.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Persoonlijk zit ik heel verveeld met de situatie van Geoffry Hairemans“, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Hij is een jongen die zeker verdient om meer te spelen en misschien heb ik soms weleens de verkeerde keuzes gemaakt. Ik zie dat hij lijdt onder het feit dat ik hem weinig laat spelen en dat doet me pijn. Als ik thuis de ploeg opstel zonder Hairemans, dan ben ik altijd geambeteerd.”

“Ik weet dat hij altijd een goeie jongen gaat blijven en dat hij nooit keet gaat schoppen. Maar, en die heb je altijd, ik heb altijd een bepaald idee over wie moet spelen en uiteindelijk ben ik toch trouw aan die gedachte”, legt Bölöni uit.

Lamkel Zé

“Op andere spelers krijg je helemaal geen vat. Ik heb geen enkel persoonlijk probleem met Didier Lamkel Zé. Hij heeft me nooit iets kwaads gedaan of gezegd. Maar met wat hij gedaan heeft ten aanzien van de club en zijn ploegmaats, heeft hij alle grenzen overschreden”, is de coach van Antwerp duidelijk.

“Ik kan geen compromissen sluiten met iemand die het essentiële niet respecteert. En het essentiële, het belangrijkste, is het belang van de club. Daarna komt het belang van de groep en daarna mijn persoonlijk belang. Lamkel Zé heeft ons door zijn gedrag allemaal verraden. Zijn carrière is niet voorbij, maar hij moet zich nu toch wel herpakken”, was Bölöni streng voor zijn enfant terrible, die nog altijd in de B-kern zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in