Bölöni over derde plaats: “Of we een premie krijgen bij Europees voetbal? Bien sûr”

0
Laszlo Boloni persconferentie Anderlecht Antwerp
Laszlo Bölöni (Bron: Sporza)

Laszlo Bölöni en Antwerp kunnen dit weekend een enorme stap zetten richting Europees voetbal. Als het zondag minstens een punt pakt tegen Anderlecht is het zeker van de vierde plaats. Maar The Great Old wil meer. Bölöni moet wel puzzelen, want sterspeler Dieumerci Mbokani is geschorst tegen Anderlecht.

Voorspel de wedstrijden van Antwerp en win!

Zonder Dieumerci Mbokani verschijnen we sowieso verzwakt aan de aftrap”, opent de Roemeen. Met tien doelpunten en zeven assists in de competitie is Dieu de speler uit de kern van RAFC die het vaakst bij een goal betrokken is.

“Ik heb de beelden van zijn fout nog eens bekeken. Het was wel een fout, maar niet van hem. Ik kan die gele kaart nog steeds niet begrijpen. Als je daar geel voor trekt, moet je dat honderd keer doen in een wedstrijd”, zegt Bölöni over de gele kaart van Mbokani tijdens Racing Genk – Antwerp FC.

Europees voetbal

Antwerp kan zondag zo goed als Europees voetbal afdwingen. “Op het pad van hypothetische vragen begeef ik me niet graag. Daarom wik en weeg ik mijn woorden. Of deze positie een verrassing is voor mij? Op het moment dat ik hier mijn contract tekende, was het eerste opzet het behoud verzekeren”, zegt hij.

“Er werd wel gesproken over de top zes, maar dat was geen must. Het is allemaal veel sneller gegaan dan verwacht, waardoor we nu praten over andere doelen en dat is gevaarlijk. Het is fantastisch wat we reeds realiseerden en de fans dromen van dat Europees ticket. Maar ik wil er zelf niet te veel op focussen? Of ik een premie krijg indien we Europees voetbal afdwingen? Bien sûr!”, knipoogde Bölöni als besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in