Bölöni niet te spreken over de onduidelijkheid over de Europese tickets

0
Laszlo Bölöni RAFC Royal Antwerp FC
Bron: YouTube RAFC

Onze competitie loopt stilaan naar zijn einde en er is nog niks beslist. Zelfs de degradatie van Lokeren is nu plots weer niet meer zo zeker door ‘Operatie Propere Handen’. Hoe dan ook, als Antwerp die onverhoopte derde plaats kan vasthouden mag het Europa in. De vraag is dan nog welk Europees ticket daar aan vast hangt. Ook hier gijzelt
‘Operatie Propere Handen’ het lot van enkele clubs.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN WIN!

“Met 4 op 6 zijn we zeker van onze derde plaats”

Als Antwerp FC zijn derde plaats nog zou verliezen aan Standard dan speelt The Great Old op zondag 26 mei de finale nog tegen de winnaar van Play-off 2. “Het is goed dat de eindmeet in zicht is. Het was een slopend seizoen en hopelijk blijft het bij die twee laatste matchen”, kijkt Laszlo Bölöni vooruit in Het Nieuwsblad.

“We kunnen maar beter 4 op 6 pakken, dan zijn we zeker van onze derde plaats”, weet de Antwerp-coach. “Hoe het met de vermoeidheid gesteld is? Zoals bij iedere ploeg in deze fase van het seizoen, schat ik. Doorheen het jaar hebben we weinig fysieke problemen gekend. De mentale vermoeidheid is er natuurlijk wel.”

“Het is gemakkelijker om op dit niveau te geraken dan er te blijven”

Het seizoen van RAFC is nu al meer dan geslaagd. “Iedereen, zowel mijn spelers als de fans, willen nu naar die Europa League. We zijn op twee jaar tijd razendsnel gegroeid, zowel qua spelersmateriaal als omkadering. Het is echter gemakkelijker om op dit niveau te geraken dan er te blijven. Of we net daarom voor een moeilijk seizoen staan? Dat zal van de input aan versterkingen afhangen”, blikt de succescoach al vooruit op volgend seizoen.

“Gedoe rond KV Mechelen beïnvloedt rustperiode van spelers en voorbereiding op volgend seizoen”

Wat Bölöni wel dwars zit, is de onduidelijkheid over de Europese tickets. “Ik begrijp niet dan men het zo ver heeft laten komen met heel dat gedoe rond KV Mechelen. Als alles goed gaat, vertrek ik volgende week op vakantie. Toch zal ik nog niet weten of we twee, drie of misschien géén Europese voorrondes spelen. De situatie heeft een impact op alle ploegen en beïnvloedt álles: de rustperiode van mijn spelers, maar ook de voorbereiding op het volgende seizoen.”

Mbokani hervatte op dinsdag de groepstraining

Dieumerci Mbokani trainde de hele week nog individueel maar sloot dinsdag weer aan bij de groep. “Dieu heeft een gevoelige knie, daar moeten we voorzichtig mee zijn”, weet Bölöni. “Het probleem is er al langer. Hij heeft in de Play-offs laten zien dat hij, mits een goede verzorging, topprestaties kan leveren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in