Bölöni: “Anderlecht komt te vroeg voor Defour”

0
Steven Defour Play Sports zij
Steven Defour (Bron: Play Sports)

Steven Defour traint bij Royal Antwerp FC mee met de groep en kreeg in de oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen zelfs een basisplaats. Toch moeten we de middenvelder zondag tegen Anderlecht nog niet in de basis verwachten. Dat laat Laszlo Bölöni weten.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Lang blessureleed en een conditionele achterstand … dat was hoe sommige criticasters reageerden op de transfer van Steven Defour naar Antwerp. Maar een week later trainde de ex-Rode Duivel al mee met de groep en gisteren speelde hij zelfs een helft mee in de oefenmatch van The Great Old.

“Match komt te snel”

Komende zondag hervat Antwerp de competitie op het veld van Anderlecht. Dat zal het meer dan waarschijnlijk nog doen zonder Defour in de basis.

“Die match komt te snel. Vandaag geloof ik niet dat hij erbij zal zijn. Ik weet dat hij nog beter kan, maar het was voor hem belangrijk om die eerste wedstrijdminuten op te doen”, zegt trainer Lazslo Bölöni daarover in Het Laatste Nieuws.

Positie Defour

De oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen maakte wel duidelijk hoe Bölöni van plan is om zijn nieuwkomer te gebruiken. Steven Defour stond naast Faris Haroun achter Lior Refaelov op het middenveld.

Zijn aanwezigheid zorgde ervoor dat Haroun opvallend vaker infiltreerde dan normaal het geval is. Defour zelf bleef daarentegen meestal hangen voor de verdediging. “Ik heb Steven altijd als een … 6,5 beschouwd. Iets tussen een 6 en een 8”, was de uitleg van Bölöni, die de middenvelder ook ooit op die positie uitspeelde bij Standard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in