Antwerp goes international: deze toppers spelen interlands

0
Jens Teunckens Jonathan Bolingi Royal Antwerp FC
Jens Teunckens en Jonathan Bolingi (Bron: rafc.be)

Onze spelers genieten van een welverdiende vakantie. Niet allemaal, want hoewel er geen EK of WK is, worden er nog een hoop internationale toernooien afgewerkt. Antwerp zendt haar zonen uit en zal (mogelijk) te bewonderen zijn op twee toernooien. Kom dat zien, kom dat zien.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Royal Antwerp Football Club gaat Europa in. Dankzij de barragewedstrijden mag het de Europa League in. Alleen is nog niet zeker in welke voorronde ze starten. De tweede voorronde (zonder straf van KV Mechelen) of de derde voorronde (met straf van KV Mechelen). Voorlopig is het het laatste, maar er lopen nog meerdere beroepsprocedures tegen die beslissing.

Twee spelers zullen mogelijk het begin van de voorbereiding op die Europese wedstrijden missen met interlandverplichtingen.

Bolingi: Africa Cup

Jonathan Bolingi is door DR Congo opgenomen in de voorselectie voor de Africa Cup, die loopt van 21 juni tot 19 juli. De pijlsnelle aanvaller mag zich mogelijk in Egypte tonen, al moeten nog negen spelers afvallen als bondscoach Florent Ibengé zijn definitieve selectie bekendmaakt. In de poulefase neemt DR Congo het op tegen Oeganda, Zimbabwe en thuisland Egypte.

De andere Afrikaanse spelers uit de kern van Antwerp grepen naast een selectie. William Owusu, Daniel Opare (Ghana) en Amara Baby (Senegal) waren er in de voorbereiding soms bij, maar haalden nu niet de voorselectie van hun land. Zotsara ‘Zout’ Randriambololona mist dan weer door een blessure het debuut van Madagascar op de Africa Cup.

Het toernooi kan je trouwens volgen via Eurosport. Zij brengen live uitzendingen van de wedstrijden.

Teunckens: EK U21

Ook tweede doelman Jens Teunckens is opgeroepen voor zijn land. Hij trekt met de Belgische U21 naar het Europees kampioenschap onder 21 jaar. Dat gaat door in Italië en San Marino van 16 tot 30 juni.

De beloftevolle doelman zag dit seizoen Sinan Bolat uitstekend keepen en zal er ongetwijfeld heel wat van hebben opgestoken. De vraag is of Johan Walem voor Teunckens kiest als onder de lat in Italië. Met Ortwin De Wolf en Nordin Jackers is er alvast stevige concurrentie. Het EK U21 kan je volgen via Sporza, dat de wedstrijden van de Belgen zal uitzenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in