Bolat hard voor ploegmaats: “Het moet gewoon scherper”

1
Bolat Mechelen Antwerp

Ontgoocheling bij iedereen in het kamp van Antwerp gisteren na de bekeruitschakeling tegen KV Mechelen, niet in het minst bij doelman Sinan Bolat. Voor de camera van Sporza haalde hij na de wedstrijd hard uit naar de mentaliteit van zijn ploegmaats.

Sinan Bolat is dit seizoen opnieuw een van de steunpilaren van RAFC. De Turkse Belg slikte in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen amper drie tegendoelpunten, maar kreeg er tegen Sint-Truiden en KV Mechelen wel ineens vijf binnen.

Bolat: “We zijn altijd te laat”

“Dit is dezelfde wedstrijd als afgelopen weekend tegen Sint-Truiden. Zij kwamen toen twee keer en scoorden twee keer, KV Mechelen komt nu drie keer en scoort drie keer”, blikt de doelman van Antwerp terug op de bekeruitschakeling ‘Achter De Kazerne’.

“We slikken de laatste twee wedstrijden veel te makkelijk doelpunten. We zijn altijd te laat bij de man”, gaat Bolat verder bij Sporza. “Het moet gewoon scherper.”

Mechelen scoort tegen Bolat
De vrijstaande Gustav Engvall brengt Mechelen 2-0 voor.

“Opnieuw duels winnen”

“In het begin van het seizoen waren we de ploeg die elk duel won en die de mentaliteit had om de tweede bal te winnen. Vandaag doen we dat net als op Sint-Truiden niet. Als je die tweede bal niet pakt, moet je automatisch achteruit kruipen en dan komen ze druk zetten”, verklaart Bolat de twee nederlagen.

“Het is jammer … we moeten gewoon hard werken en die duels opnieuw winnen, zoals in het begin van het seizoen”, blikt de doelman vooruit naar de wedstrijd van komende zondag thuis tegen AA Gent. “Als de juiste mentaliteit terugkomt, komt het wel in orde.”

1 REACTIE

  1. Voor die tweede bal hebben we normaal gezien Haroun en Yatabaré … als die er zondag (op een goed veld) weer bij zijn, zal dat al een groot verschil maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in