Bolat kan nul niet meer houden: “Alles begint bij inzet”

0

Sinan Bolat en de nul houden. Vorig seizoen ging het vlot, de doelman hield twaalf plus één keer de nul. Dit seizoen wil dat echter nog niet vlotten. Te vaak slikt Antwerp te gemakkelijk een doelpunt, ook tegen KV Oostende. En dat wil hij graag anders zien tegen Standard, volgende week. “We moeten meer als ploeg spelen”, klinkt het in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De basiself van Antwerp oogt bijzonder sterk, maar toch slaagt het er niet om regelmatig de nul te houden. Waar The Great Old vorig seizoen wél in slaagde. “We moeten opnieuw beseffen dat alles begint bij inzet, bij negentig minuten knokken en in duel gaan”, zegt de goalie. En hij heeft recht van spreken. Te vaak ziet hij spelers alleen voor zijn neus opduiken.

“Voetballend is het oké, maar hoe goed je ook aan de bal bent, als je zonder de bal er niet honderd procent invliegt en hier en daar je man laat lopen, dan kom je er niet”, is de harde vaststelling van Sinan Bolat. “We moeten terug als een echt compact collectief spelen. We kunnen het ons niet permitteren om te hopen op een individuele actie.”

“Alles geven tot laatste minuut”

Op Deadline Day sloeg Antwerp genadeloos toe met enkele rake transfers. “Akkoord, er is heel veel kwaliteit bijgekomen. Maar onze identiteit is als ploeg spelen en alles geven tot de laatste minuut. Dat is nu toch wat minder, ook tegen Lokeren (in de beker, red.) maakten we die vaststelling al”, besloot Bolat, die hoopt volgende week de nul te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in