Blessure-update over Bolat, Arslanagic, Govea en Yatabaré

0
Sambou Yatabare Dino Arslanagic Sinan Bolat Omar Govea Antwerp FC blessure
Sambou Yatabare, Dino Arslanagic, Sinan Bolat en Omar Govea (bron: rafc.be)

De medische staf van Royal Antwerp FC draait de laatste tijd overuren. Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Omar Govea en Sambou Yatabare kwamen gisteren langs, al is de ernst van de blessure gelukkig niet bij allemaal hetzelfde.

Net nu Lior Refaelov (hamstring) en Jens Teunckens (hersenschudding) opnieuw fit zijn, krijgt de ziekenboeg van RAFC nieuwe speler op bezoek. Zowel Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Omar Govea als Sambou Yatabare sukkelen met zware en minder zware blessures. En ook Amara Baby is nog steeds out tot het einde van het seizoen.

Liesblessure voor Bolat

Het beste nieuws kwam er van Sinan Bolat. De doelman is bezig aan een van zijn beste seizoenen ooit. Hij speelde dan ook al alle 17 competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd voor Antwerp FC. Bovendien stond hij ook bij Turkije al vijf keer tussen de palen.

23 wedstrijden op iets meer dan vier maanden begint dan toch stilaan zijn tol te eisen bij de 30-jarige doelman. Hij trok gisteren naar het ziekenhuis met lichte hinder aan de rechterlies, meldt Gazet van Antwerpen. Bolat zou wel gewoon fit raken van de wedstrijd in en tegen Cercle Brugge van komende zondag.

Knieblessure voor Govea

Minder goed nieuws was er voor Omar Govea. De veelbelovende nieuwkomer kent een waar pechseizoen. Bij zijn debuut kreeg hij al na een kwartier een rode kaart, in het gelijkspel op het veld van KAA Gent speelde hij een volledige wedstrijd, maar afgelopen weekend tegen Sint-Truiden VV sloeg te noodlot weer toe.

Al na acht minuten moest de Mexicaan geblesseerd vervangen worden door Didier Lamkel Ze. Het verdict is een blessure aan de ligamenten van de knie. Daardoor zal Govea vier tot zes weken aan de kant staan en dit jaar dus niet meer in actie komen.

Enkelblessure voor Arslanagic

Minder duidelijkheid is er over de ernst van de blessure van Dino Arslanagic. De Belgische verdediger speelde dit seizoen iedere competitieminuut tot hij tegen STVV na een uur naar de kant moest.

Arslanagic had in die wedstrijd zijn enkel omgeslagen. Het is nog onduidelijk hoe lang hij aan de kant zal staan. Gelukkig voor trainer Laszlo Bölöni recupereert hij tegen Cercle Brugge Jelle Van Damme, die vorig weekend geschorst was.

Terugkeer voor Yatabaré?

Gelukkig voor Antwerp is er ook goed nieuws uit de ziekenboeg. Sambou Yatabaré, die al twee maanden out is met een blessure, zou volgens Gazet van Antwerpen dicht bij zijn wederoptreden staan. Hij zou deze week weer aansluiten bij de groepstrainingen.

Zo krijgt Bölöni toch een extra optie op het middenveld, ondanks het uitvallen van Govea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in