Benson: “Heb getwijfeld”

0
Manuel Benson R Antwerp FC reactie voorstelling closer

Manuel Benson tekende in augustus een langdurig contract bij Royal Antwerp FC nadat hij bij Racing Genk niet meteen een kans krijg. Afgelopen weekend vierde hij zijn eerste basisplaats bij The Great Old, maar het loopt nog niet zoals het zou moeten. “Elk seizoen zie ik als een leerproces, ik ben een diesel”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Het klikt bij Antwerp, maar traag”, opende Manuel Benson in het magazine. “Het was trainen en wachten op die minuten. Ik kwam eind augustus en er stond al een ploeg. Na een gesprek met de trainer weten we wat we van mekaar verwachten. Op een bepaald moment zei hij dat ik wat meer moest tonen. Ik heb daar lang over nagedacht.”

Verdedigende werk

“Hij verwacht van mij offensieve dreiging in combinatie met verdedigend werk; daar een balans in zoeken. De trainer is voldoende gekend, zijn stijl ook, het is aan mij om me aan te passen. Het is met dat verdedigende luik waarmee ik de meeste problemen heb. Duidelijk het verhaal van de afgelopen jaren. Overal zegt de trainer: aan de bal geen probleem, maar je verdedigende werk is dat wél.”

“Inmiddels wéét ik dat en af en toe denk ik ook tijdens een wedstrijd: allez, Manuel, nu moest je je man volgen. Het ligt een beetje aan mezelf, vrees ik; die luiheid die er insluipt als ik moet verdedigen. In de jeugd nooit gedaan, of moeten doen. Voor de aanvallende spelers uit de academie duidelijk een lacune in onze opleiding.”

“Meer technisch voetballen”

“Een evidente overstap was die naar Antwerp niet. Ik heb lang getwijfeld, want het voetbal nu is het voetbal dat ik verwachte: de lange bal, voetballen vanuit de tweede bal. Niet direct mijn spel. Toen ik tekende, legden ze me voor dat ze anders gingen spelen en dat de aanwinsten eerder zijn aangetrokken om wat meer technisch te voetballen. Daarin moeten we mekaar nog vinden. Elk seizoen zie ik als een leerproces. Ik ben een diesel.”

“Ik voel me hier wél goed. Antwerpen is mijn stad, ik ben hier graag en heb hier veel vrienden. Ik woon er wel niet, ik zocht wel naar een plek. Ondertussen keerde ik terug naar Lokeren, bij mijn ouders. Iets makkelijker, alles wordt voor me gedaan. Ik moet alleen met het voetbal bezig zijn”, besloot hij met een glimlach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in