Baby out tot einde van het jaar, Refaelov twijfelachtig

0
Amara Baby Royal Antwerp FC

Nog meer slecht nieuws uit de ziekenboeg van Royal Antwerp FC want Amara Baby is out tot het einde van het jaar. De vleugelaanvaller liep tegen KAA Gent een scheurtje op in de quadriceps en staat drie à vier weken aan de kant.

Laszlo Bölöni zag voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Sint-Truiden VV mogen puzzelen. Antwerp mist namelijk niet alleen de geschorste Jelle Van Damme, maar kent ook in het aanvallende compartiment problemen.

Baby met scheurtje in quadriceps

Gazet van Antwerpen meldt vandaag dat Amara Baby in de wedstrijd tegen KAA Gent een spierscheur heeft opgelopen. De Senegalees werd vorig weekend een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Blijkbaar was een probleem met zijn quadriceps toen de oorzaak.

Baby is drie tot vier weken buiten strijd en moet zich dus richten op volgend jaar. Een serieuze domper voor de winger die juist zijn plaats in het elftal van Bölöni leek te bemachtigen na zijn overgang van Charleroi dit seizoen.

Refaelov nog niet op trainingsveld

Ook Lior Refaelov was gisteren nog steeds niet te zien op het trainingsveld bij RAFC. De kans dat hij fit raakt voor zaterdag tegen STVV wordt steeds kleiner.

In Gazet van Antwerpen sprak Laszlo Bölöni al even over zijn mogelijke vervanger in de basis. Het lijkt daarbij te gaan tussen Didier Lamkel Ze en Geoffry Hairemans, al zat die laatste tegen Gent niet eens in de kern.

Didier Lamkel Ze Geoffry Hairemans Antwerp FC(1)
Didier Lamkel Ze en Geoffry Hairemans

Hairemans of Lamkel Ze?

“Ik verwacht een zekere efficiëntie van een aanvallende middenvelder. Daarin is er
concurrentie tussen Hairemans, Refaelov en Lamkel Zé. Er zijn nu eenmaal spelers die makkelijker scoren of assists geven. Maar Geoff blijft een belangrijke speler voor het collectief”, zegt de trainer van Antwerp FC.

“Lamkel Zé heeft in zijn invalbeurten al wat meer efficiëntie getoond. Maar hij heeft nog een lange weg af te leggen om ons echt te overtuigen. Het probleem bij hem is niet zozeer wanneer hij de bal heeft, wel als hij de bal niet heeft”, blijft Bölöni ook kritisch voor de Kameroener.

Teunckens terug

Ondertussen is Jens Teunckens wel terug aan ‘t trainen. De reservedoelman liep in de beloftenmatch van maandag een hersenschudding op, maar lijkt daarvan verlost. Hij neemt vermoedelijk zaterdag plaats op de bank tegen STVV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in